xcounter
#

Одразу 17 млрд доларів на Next Generation Interceptor - Lockheed Martin отримала важливий контракт

6346
Всі зображення — рендер від Lockheed Martin
Всі зображення — рендер від Lockheed Martin

Йдеться про багаторічний контракт зі створення перехоплювачів наступного покоління

Агенція протиракетної оборони США (Missile Defense Agency, далі — MDA) у понеділок, 15 квітня, повідомила, що американська компанія Lockheed Martin виграла контракт на суму аж у 17 млрд доларів на розробку перехоплювачів наступного покоління для захисту країни від міжконтинентальних балістичних ракет противників.

Як розповідають у виданні Reuters, ця програма передбачає створення систем для протидії як сьогоднішнім загрозам балістичних ракет, так і майбутнім ймовірним технологічним досягненням таких країн, як Північна Корея та Іран.

Читайте також: Lockheed Martin показала "універсальну" гіперзвукову ракету Mako для F-35
Lockheed Martin
NGI — рендер від Lockheed Martin

У виданні також відзначають наступне — що цей контракт для Lockheed Martin є досить важливою перемогою, особливо після новин про плани скоротити замовлення на літаки п’ятого покоління F-35, а також після того, як Армія США вирішила відмовитися від програми гелікоптера наступного покоління FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft).

Укладений багаторічний контракт передбачає розробку перехоплювача наступного покоління Next Generation Interceptor (NGI) у рамках модернізації наземної системи протиракетної оборони Ground-Based Midcourse Defense (GMD), у Lockheed Martin відзначають, що це буде найбільш сучасний, надійний та технічно досконалий перехоплювач для цієї системи.

Перехоплювач має бути введений в експлуатацію у 2028 році, а зараз він знаходиться на етапі розробки технологій. Старт розробки продукту запланований на травень цього року. Відзначається, що США планують закупити 20 перехоплювачів і розташувати їх у Форт-Грілі, що на Алясці.

NGI ракета-перехоплювач
NGI — інфографіка від Lockheed Martin

У Lockheed Martin відзначають, що в основі програми NGI лежать передові цифрові технології, зокрема цифрове проєктування, а також інструменти проєктування на основі моделей, гнучкі методи та відкрита архітектура. "Цифровий двійник кожного перехоплювача надає нам важливі дані, унікальні для кожної одиниці, допомагаючи нам моделювати характеристики і оцінювати готовність", — відзначають у компанії.

Читайте також: Lockheed Martin розповіла про "історичні льотні випробування" своєї протикорабельної ракети великої дальності