xcounter
#

Lockheed Martin розповіла про "історичні льотні випробування" своєї протикорабельної ракети великої дальності

8779
Художнє зображення від Lockheed Martin
Художнє зображення від Lockheed Martin

Під час проведення тестувань у небі одночасно перебували одразу

Компанія Lockheed Martin вчора, 3 квітня, повідомила, що спільно з Військово-морськими силами США успішно провели "історичні льотні випробування" протикорабельної ракети дальньої дії AGM-158C LRASM — це було 12-тий комплексний випробувальний захід (ITE-12), під час якого "ВМС США змогли продемонструвати властиву цій зброї високу летальність від планування місії до інтеграції ланцюжка знищення і впливу на ціль.

У Lockheed Martin розповідають, що під час випробувань одночасно в польоті перебували одразу чотири ракети LRASM, і що всі цілі місії були досягнуті, що "зміцнило високу впевненість у можливостях зброї та її відмінної вогневої потужності", відзначають у виданні Air and Space Forces.

Читайте також: США вирішили "схрестити" M142 HIMARS та крилату ракету LRASM, але не для ЗСУ

Як відзначає директор програми LRASM Лісбет Фогельполь, у компанії й надалі інвестують у проєктування та розвиток можливостей цієї ракети у боротьбі з надводними цілями, щоб гарантувати для військових "рішення безпеки 21-го сторіччя, необхідне для виконання своїх завдань та безпечного повернення додому".

Проведені випробування і загалом ITE-12 у компанії називають "великим кроком" в еволюції цієї протикорабельної ракети. Тестування було підсумковим випробуванням останньої конфігурації ракет, що є базою для подальших розширених можливостей цієї зброї.

Як нагадують у виданні, на 2025 рік у бюджетному запиті ПС США попросили Конгрес збільшити багаторічну закупівлю цих далекобійних ракет, загалом у планах по 2029 рік витратити 1,7 млрд доларів і озброїтися понад п’ятьма сотнями ракет. Загалом у 2025 році хочуть придбати 115 ракет, у 2026 — 99, у 2027 — 111 і по 112 ракет у 2028 та 2029 роках, після чого закуповувати ці ракети не планують.

Водночас у 2024 році заплановане виробництво всього 27 ракет на 87,8 млн доларів. Відзначається, що зараз вартість ракети становить орієнтовно 3,24-3,25 млн доларів, водночас за умови п’ятирічної закупівлі вона дещо знизиться — до 3,22 млн доларів за одиницю.

Читайте також: Щоб не втрапити у пастку з нестачею ракет, у США хочуть різко збільшити виробництво Tomahawk та LRASM