xcounter
#

Довготривала ракетна атака від РФ: нова дивна тактика від рашистів та ефективна відповідь ЗСУ

Довготривала ракетна атака від РФ: нова дивна тактика від рашистів та ефективна відповідь ЗСУ
4966

Повітряні Сили України лише за півдня збили 18 крилатих ракет рашистів

Ворог завдав черговий ракетний удар по Україні, який тривав з самого ранку 11 жовтня до 13:00. Під час відбиття цього нападу Повітряні Сили України знищили, за попередніми даними, 18 крилатих ракет, які перехоплювались по всій країні. Про це повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час телемарафону.

Водночас, як повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, та з огляду на доступну інформацію щодо перехоплень ракет, рашисти запускали їх абсолютно асинхронно. Якщо 10 жовтня був завданий синхронний комбінований удар у декілька хвиль, то сьогодні ворог запускав ракети серіями з відносно невеликою кількістю у самому залпі.

Читайте також: У Білорусі знову оголосили про проведення перевірки збройних сил, які й так йдуть ще з травня

Причини такого рішення, як заявив очільник Миколаївської ОДА може бути те, що ворог намагається максимально довго тримати у напрузі засоби ППО та населення, або йде розвідка слабких місць протиповітряної оборони, але це просто наслідок ідіотії рашиського військового керівництва.

Також можемо зазначити, що організація одночасного запуску великої кількості ракет потребує синхронних та узгоджених дій, що може бути для РФ доволі складним у реалізації.

Зокрема відомо, що дійсно крилаті ракети летіли доволі нелогічними маршрутами, часто могли просто кружляти у певному районі. Такий засіб, у теорії, дійсно може слугувати для збільшення часу роботи РЛС та ЗРК, що може дозволити локалізувати їх позицію засобами радіотехнічної розвідки. Але збільшення часу перебування крилатих ракет дає можливість їх перехоплення винищувальною авіацією.

Водночас Повітряні Сили України для перехоплення крилатих ракет застосували також й мобільні вогневі групи. Скоріш за все мова йде про розрахунки з ПЗРК, які дозволяють перехоплювати й такі цілі, як крилаті ракети. Єдина важлива умова - їх інтеграція у єдину інформаційну систему ППО через яку доводить курс та висота цілі для зайняття позиції та підготовку до пуску, бо час для нього вкрай обмежений, близько 12-15 секунд для пострілу навздогін.

Але питання відносно організації ефективної роботи таких груп також не є секретом та стало результатом максимально прагматичного рішення, яке почали тестувати ще, як мінімум публічно, з 2016 року - система "Віраж-планшет" для оцінки повітряної обстановки. Саме завдяки ньому кожен розрахунок ППО, навіть на найнижчому рівні, отримує доступ до необхідної інформації. І у мережі вже з'явилось відео, як це працює на практиці.

Читайте також: Схоже, що 50% крилатих ракет РФ падають ще до України - рашиські пропагандисти розсекретили потужність залпу