xcounter
#

У Білорусі знову оголосили про проведення перевірки збройних сил, які й так йдуть ще з травня

959
У Білорусі оголошено чергову перевірку військ
У Білорусі оголошено чергову перевірку військ

Вже близько п'яти місяців Лукашенко вигадую нові перевірки збройних сил, то загальні, то комплексні, то позапланові, то несподівані

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко знову проголосив про проведення перевірки збройних сил країни. За офіційним повідомленням міноборони Білорусі, ця перевірка має "комплексний характер та охоплює найбільш важливі питання перевірки готовності до виконання завдань за призначенням".

Також повідомляється про відпрацювання приведення до бойової готовності, здійснення маршів, розгортання у визначених районах та виконання учбово-бойових завдань. Насправді точно підрахувати яка це саме перевірка збройних сил Білорусі з травня - доволі важко, бо вже близько п'яти місяців Мінськ їх оголошує на регулярній основі під різними назвами.

Читайте також: Ремонт зброї "у режимі онлайн" або як ЗСУ лагодять свої M777 і навіть HIMARS

армія білорусі

Але повідомлення про її проведення відбулось на наступний день після оголошення про створення з РФ спільного військового угрупування, а також цілої низки заяв від Лукашенко, що Україна та НАТО нібито планують вдертися до Білорусі.

Водночас, за інформацією спільноти "Беларускі Гаюн" Лукашенко почав перекидання знятих з консервації танків Т-72А до РФ. Зокрема зафіксовано перевезення з 969-ої бази резервних танків через станцію Орша до 20 одиниць відновлених машин. А за інформацією Головного управління розвідки МОУ, загалом планується перемістити з Білорусі до РФ 219 платформ з військовою технікою, 28 вагонів з боєприпасами та військово-технічним майном. Водночас до самої Білорусі з РФ перекидають дрони-камікадзе Shahed-136 у загальній кількості 40 одиниць.

Читайте також: Схоже, що 50% крилатих ракет РФ падають ще до України - рашиські пропагандисти розсекретили потужність залпу
ТЕГИ Війна