xcounter
#

Схоже, що 50% крилатих ракет РФ падають ще до України - рашиські пропагандисти розсекретили потужність залпу

До крилатих ракет РФ вже були питання відносно надійності
До крилатих ракет РФ вже були питання відносно надійності
11019

Те що рашиські ракети часом падають ще по дорозі - давно відомий факт, але останній результат цілком може демонструвати реальність теперішнього становища російської оборонки

Масований ракетний удар РФ по Україні 10 жовтня, як виявилось продемонстрував доволі дивні речі відносно надійності рашиського озброєння. За повідомленням кремлівської пропагандистки Скабєєвої у прямому ефірі РФ випустила понад 150 ракет.

"ВКС РФ завдали цілу серію ударів по Україні. Стратегічні ракетоносці виконали пуски не менше 150 крилатих ракет. Удари продовжуються прямо зараз", - повідомила вона під час вступу до чергового сеансу пропаганди.

Читайте також: Ракети, яких так не вистачає Україні: Lockheed Martin дражнить ракетами на 150 та понад 500 км

Враховуючи те, що це був саме вступ, коли ведуча начитує підготовлену інформацію, це не обмовка та не взято з голови, а, скоріш за все, отримані безпосередньо від так званого міноборони РФ дані. Прибільшувати кількість ракет, навіть для рашистів сенсу немає, бо це суперечить міфу про "аналоговнєтность" рашиської зброї, а різниця між понад "100" та понад "150" - доволі незначна для ілюстративного кількісного показника.

Водночас, за офіційними даними від Генштабу ЗСУ над територією України було зафіксовано 84 ракети різних типів, більшість з яких була саме крилатими, вже з них було знищено 43 одиниці. Водночас Повітряні Сили мають доволі повну картину повітряного простору, яка об'єднану у єдину мережу керування протиповітряними засобами. Фото як це виглядає оприлюднив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Таким чином, якщо до України, відповідно до повідомлень з РФ, було випущено 150 лише крилатих ракет, а Повітряні Сили України декларують 84 всіх видів, то виходить, що десь 50% запущених Х-101 та Х-555, а також можливо Х-22, просто десь впали по дорозі.

Маємо зазначити, що такі ситуації дійсно трапляються і були зафіксовані. Наприклад, у вересні РФ втратила один з "Кинджалів", який просто впав у Ставропольському краї. До речі одночасно з повідомленням про ракетну атаку з боку РФ 10 жовтня пішли не підтверджені повідомлення і про вибухи на території самої РФ.

Звісно показник у 50% можливо вважати доволі дивним. Але в умовах РФ його цілком можливо пояснити наступним чином. Існує припущення, що для атаки 10 жовтня Кремлем було дозволено використати запас ракет з категорії "НЗ" - недоторканного запасу.

Враховуючи корупцію у міноборони РФ та російській оборонці не виключено, що у "НЗ" цілеспрямовано могли йти "бутафорні" ракети з відомими браком під час виробництва, чи взагалі без всього набору систем, а різниця у вартості осідала у кишенях. Також не виключено, що частина з цих ракет була з нових партій, виготовлених вже у режимі санкцій.

На все це накладається можливий поспіх та загальна складність організації саме масованого ракетного удару, коли самі ракети могли зберігатися просто неба доволі довгий час, що також могло позначитись на їх надійності.

Читайте також: "Подвійний" HIMARS хірургічно вирізає російську зброю: колони з технікою, батареї РСЗВ та САУ (відео)