xcounter
#

Ракети, яких так не вистачає Україні: Lockheed Martin дражнить ракетами на 150 та понад 500 км

17245
Пуск ракети PrSM, фото ілюстративне
Пуск ракети PrSM, фото ілюстративне

Нові можливості для високоточних ракетних систем з ER GMLRS та PrSM

Американська компанія Lockheed Martin на виставці AUSA 2022, яка проходить у Вашингтоні з 10 по 12 жовтня, продемонструвала свої ракети, які зроблять ракетні системи M142 HIMARS та M270 MLRS ще потужнішими, розповідає видання Overtdefense.

Зокрема, на виставці компанія розповіла про льотні випробування нової ракети ER GMLRS – пуски відбулися у четвер, 6 жовтня, під час яких ракета успішно пролетіла 59 км.

Читайте також: Дешевша за ATACMS: знищити корабель РФ на відстані 650 км з безпілотного HIMARS ракетою PrSM

ER GMLRS prsm ракети
Ракети PrSM та ER GMLRS

Загалом же ракета ER GMLRS має забезпечити ураження цілей на дальності до 150 км – вона має збільшений ракетний двигун, новий дизайн корпусу та хвостове оперення.

himars mlrs ракети atacms gmlrs
Сімейство ракет до ракетних систем HIMARS та MLRS

Перший випробувальний політ ракети відбувся у 2021 році, почати виробляти нові ракети компанія планує у 2023 році. Крім того, ця ракета вже має закордонного замовника – у 2022 Фінляндія другою після США замовила ракети ER GMLRS.

Крім того, Lockheed Martin також показала й свою найдалекобійнішу ракету для систем M142 та M270 – йдеться про Precision Strike Missile або ж PrSM.

Розташування нових ракет PrSM у пусковій установці
Розташування нових ракет PrSM у пусковій установці

У США вже переконалися, що ця ракета може знищувати цілі "далеко за межами 400 км", водночас виробник декларує її дальність у 650 км. Ба більше, в майбутньому ця ракета буде знищувати рухомі наземні, а також морські цілі.

PrSM ракета
Ракета PrSM під час випробувань, фото ілюстративне

Наприкінці 2021 року США уклали контракт на постачання перших 110 тактичних ракет PrSM, повномасштабне серійне виробництво яких має стартувати у 2023 році.

Читайте також: США видали замовлення на поставку перших 110 тактичних ракет PrSM