xcounter
#

Антидронові рушниці вже на передовій й допомагають знешкоджувати ворожі БПЛА (відео)

16240
Боєць ЗСУ з антидроновою рушницею виробництва литовської компанії NT Service на Донбасі / Фото: ТСН
Боєць ЗСУ з антидроновою рушницею виробництва литовської компанії NT Service на Донбасі / Фото: ТСН

ЗСУ почали знешкоджувати ворожі БПЛА за допомогою литовських рушниць ЕDМ4S-UА

Бійці Збройних сил України почали використовувати закуплені у литовської компанії NT Service антидронові рушниці в зоні Операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Роботу операторів цієї зброї на передовій показали кореспонденти ТСН у відеосюжеті "ЗСУ вперше показали, як використовують на Донбасі новітні антидронні рушниці".

Читайте також: ​Озброять БПЛА, роботів та піхоту – в Туреччині випробовують нову міні-ракету (відео)

Нагадаємо, антидронові рушниці ЕDМ4S-UА виробництва компанії NT Service були замовлені ще минулого року (відомо, що через "Агенцію НАТО з підтримки та постачання" було замовлено 37 таких виробів). Однак поставлені були лише цьогоріч.

БПЛА ЗСУ
Боєць ЗСУ з антидроновою рушницею виробництва литовської компанії NT Service на Донбасі / Фото: ТСН

Власне, це перший відомий випадок, коли литовські антидронові вироби "засвітили" на лінії зіткнення з російськими окупантами на Донбасі.

Варто зауважити, що останнім часом ворог суттєво збільшив використання безпілотних засобів не тільки в якості розвідників, а й у вигляді сурогатних ударних БПЛА. Що впродовж цього року неодноразово призводило до втрат бійців ЗСУ.

"Я гадаю, що якщо подібна зброя буде у кожній роті, то це глобально змінить ситуацію на фронті", - відзначив один з операторів цієї зброї зі складу ЗСУ на передовій.

RIFF-P
Антидронова рушниця RIFF-P розробки "ІнтерПроІнвест"

Варто також додати, що схожі вироби активно розробляють й вітчизняні виробники. Зокрема, в сюжеті продемонстрована дія одного з таких виробів - антидронової рушниці RIFF-P розробки приватної компанії "ІнтерПроІнвест".

Читайте також: Слідуючи трендам: Туреччина та Естонія створюватимуть разом безпілотні та роботизовані системи