xcounter
#

Афганістан навчив РФ боятися ПЗРК Stinger​, декілька сотень для України допомогли б у війні з РФ – американський експерт

6052
Афганістан навчив РФ боятися ПЗРК Stinger​, декілька сотень для України допомогли б у війні з РФ – американський експерт

Тим паче, що ​США та країни-члени НАТО вже працюють над постачанням в Україну ракет Stinger

Декілька сотень ПЗРК Stinger для Збройних Сил України допомогли б компенсувати домінування РФ у повітрі над полем бою, вважає американський військовий експерт доктор Філіпп А. Карбер.

"Росіяни навчилися боятися переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger в Афганістані. Поставка декількох сотень Stinger для точкової оборони ключових позицій (таких як аеродроми та мости), а також для мобільного захисту українських маневрових угруповань могла б значно компенсувати панування РФ у повітрі над полем бою", – вважає Карбер.

Читайте також: Влучила у БПЛА: Raytheon вперше випустили ракету Stinger з пускової Javelin

З боку Defense Express нагадаємо, що Сполучені Штати наразі співпрацюють з іншими членами Альянсу над організацією поставки переносних зенітних ракетних комплексів зенітних ракет Stinger за запитом уряду України.

Пуск ПЗРК Stinger
Пуск ПЗРК Stinger

Водночас Карбер також вважає, що Україні не вистачить наявних ПТРК у випадку повномасштабної війни з РФ. Він вважає, що, наприклад, та кількість ПУ Javelin, що наразі є у ЗСУ, достатня лише для стримуванння нинішньої лінії бойових дій.

Читайте також: У США обговорюють швидку поставку в Україну гелікоптерів Мі-17, ПЗРК Stinger та додаткових ПТРК Javelin