xcounter
#

У США обговорюють швидку поставку в Україну гелікоптерів Мі-17, ПЗРК Stinger та додаткових ПТРК Javelin

Пуск ПЗРК Stinger
Пуск ПЗРК Stinger
8872

Новий пакет військової допомоги Україні з додатковою зброю розглядає адміністрація президента США Джо Байдена на тлі побоювання щодо можливого вторгнення Росії.

Додаткова допомога США має включати відправку до України американських військових радників так додаткове озброєння. Деталі саме зараз обговорюються в американській адміністрації на тлі інформації про загрозу вторгення Росії в Україну. Про це йдеться у матеріалі CNN US considering sending extra weaponry to Ukraine as fears mount over potential Russian invasion

У новий "збройовий" пакет можуть увійти нові протитанкові ракети Javelin, системи протиповітряної оборони Stinger, міномети.

Читайте також: США попереджають союзників про можливе вторгнення Росії, оскільки війська скупчуються поблизу України
Мі-17
Мі-17 - це російський гелікоптер, які США спочатку купили для передачі афганцям.

Також зазначається, що міністерство оборони США наполягає на відправленні в Україну деякого обладнання, яке мало бути відправлене до Афганістану, наприклад, гелікоптерів Мі-17. Мі-17 - це російський гелікоптер, які США спочатку купили для передачі афганцям. Пентагон зараз зважує, що з ними робити після виходу США з Афганістану у серпні.

Разом з тим, в адміністрації розмірковуть і над тим, що відправка "стінгерів" та гелікоптерів може бути розцінена у Росії як серйозна ескалація конфлікту.

Javelin дуже ефективні проти танків, які може використати Росія

Підполковник у відставці Седрік Лейтон сказав CNN, що Javelin "дуже ефективні проти танків, які росіяни фактично використовують у своїх зусиллях проти України просто зараз". Але він зазначив, що будь-яка додаткова допомога Україні, безсумнівно, загрожує "подальшим загостренням напруженості" у відносинах із Москвою.

Також, як повідомляє CNN, офіційні особи США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо розробки нового пакету санкцій, який набуде чинності, якщо Росія вторгнеться в Україну.

війна
США та НАТО стурбовані діями РФ поблизу кордонів України

Раніше низка американських ЗМІ вийшла з матеріалами про збільшення російських сил поблизу кордонів України. У неділю начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times повідомив про загрозливі оцінки можливих дій РФ щодо України у найближчі місяці.

Оцінка російських сил за даними ГУР МО

За даними української розвідки, Росія може готувати повномасштабний напад на січень – кінець лютого. Також він стверджував, що Україна просто зараз потребує більшої військової допомоги США на тлі загрози нового вторгнення Росії. За його словами, використання протитанкових комплексів Javelin і дронів Bayraktar на Донбасі є хорошим психологічним фактором стримування – і росіяни двічі подумають, перш ніж іти в атаку.

Читайте також: CША спрогнозували війну між Росією та Україною у 2021 році: ризик - помірний, ймовірність - середня, але ...