xcounter
#

Якщо Кремль наважиться на нове вторгнення, "вістря атаки" може бути спрямоване на Маріуполь

3514
Кремль знову розгортає маховик воєнної агресії проти України
Кремль знову розгортає маховик воєнної агресії проти України

Якщо РФ атакує саме на Приазовському напрямку, то Кремль зможе загрожувати промисловим регіонам України та диктувати свою волю, не побоюючись атаки від НАТО у відповідь, вважають автори польського порталу Defence24

Журналісти польського Defence24 роблять акцент на таких деталях. РФ на кордоні з Україною змогла приховано накопичити угрупування загальною чисельністю до 100 тисяч військовослужбовців; серед цієї маси військ є частини, озброєні ракетними комплексами "Искандер" та самохідними вогнеметами ТОС-1; простіше кажучи – росіяни сформували компактне угрупування військ, якого достатньо для досягнення лише "обмежених" воєнних цілей.

Супутниковий знімок, який відображає частини армії РФ, котрі можуть бути націлені проти України, фото з відкритих джерел

Паралельно, Кремль також розгорнув активність своєї "пропагандистської машини", котра з однієї сторони направлена на формування casus belli, з іншої сторони – має на меті показати, що РФ начебто переслідує лише цілі "захисту від агресивних дій НАТО в Чорноморському регіоні".

Читайте також: Кремль уже накопичив війська для наступу, влада України готується відбивати атаку РФ

Але реальний зміст тез, які ретранслюють російські пропагандисти, прямо вказує, що Кремль боїться отримати реальну відсіч від сил НАТО в Чорноморському регіоні, особливо – якщо сили НАТО діятимуть на підтримку частин Збройних Сил України.

Спільні маневри кораблів Шостого флоту США та кораблів ВМС Туреччини, Румунії та України, фото з відкритих джерел

Але при цьому російські окупанти на Сході України наростили активність своїх частин, зокрема – радіоелектронної боротьби, та стали активніше застосовувати БПЛА, один із яких ЗСУ змогли примусово приземлити 15 листопада цього року.

Із цих "фонових" даних автори Defence24 роблять припущення, що росіяни можуть розпочати повномасштабне вторгнення проти України, використовуючи саме терени окупованого Донбасу.

Російський БПЛА "Орлан-10", що став ціллю успішної атаки українських підрозділів РЕБ, фото з відкритих джерел

Якщо далі продовжувати цю логіку – буквально в декількох десятках кілометрів від лінії фронту знаходиться місто Маріуполь – важливий промисловий центр та логістичний вузол. Якщо це місто "впаде в руки" Кремлю, для росіян буде відкритий шлях далі на Запоріжжя, і далі – для прокладання коридору в окупований Крим.

Звісно, що Збройні Сили України будуть максимально опиратись втіленню цього сценарію. Але навіть сам факт успішної , бодай і «обмеженої» атаки на Маріуполь може дати Кремлю позицію для диктування своєї волі Україні. Саме із цієї логіки виходять в своїх припущеннях автори Defence24.

Ракетний комплекс "Искандер" - традиційний інструмент шантажу Кремля, ілюстративне фото з відкритих джерел

Польські журналісти окремо підкреслюють, що їх країна повинна прораховувати усі можливі сценарії, за яких Україні буде потрібна допомога від союзників, і що за потреби офіційна Варшава таки має допомогти офіційному Києву як союзнику.

В свою чергу, будь-які "зовнішні" спроби оцінити формат воєнної загрози для України є безперечно корисними для нашої держави, можемо додати від Defense Express.

Збройні Сили України готові задіяти усі можливі сили та засоби для відсічі агресору
Читайте також: Азербайджан та Вірменія ведуть прикордонні бої, Баку заявляє про відбиття контратаки Єревану