xcounter
#

Кремль уже накопичив війська для наступу, влада України готується відбивати атаку РФ

3768
Росіяни уже накопичили на кордоні з Україною 114 тисяч військовослужбовців, об'єднаних в 36 БТГ
Росіяни уже накопичили на кордоні з Україною 114 тисяч військовослужбовців, об'єднаних в 36 БТГ

Росіяни тримають свій "ударний кулак" на відстані дещо більше 200 кілометрів від кордону з Україною

Воєнно-політичне керівництво України має у своєму розпорядженні інформацію, що збройні сили РФ накопили потужне наступальне угрупування на короні з нашою країною. І також – що накопичена маса військ може підштовхнути Кремль до ескалації збройної агресії проти України.

Про це журналістам видання Military Times заявив заступник голови Офісу Президента України Роман Машовець, який відповідає за питання нацбезпеки, пише портал Defense News.

Читайте також: Роту БМПТ "Терминатор" введуть до штату танкової дивізії Росії: до яких наслідків для військ це призведе
Маневри самохідної артилерії Західного військового округу армії РФ, частини якого націлені зокрема проти України, фото з відкритих джерел

Автори порталу відзначають, що влада України зараз схильна «більш прямо» обговорювати воєнну загрозу від РФ, у той час як воєнно-політичне керівництво США уникає прямих оцінок.

За наявними даними, росіяни тримають основну масу військ, націлених проти України, на відстані до 200 кілометрів від кордону з нашою країною. В склад угрупування входять не лише бронетанкові частини, але й також – дивізіони ракетних комплексів "Искандер". Якщо на те буде воля Кремля, армія РФ зможе у найкоротший час перекинути свої частини впритул до кордону з Україною.

Завантаження машини з пусковими установками комплексу "Искандер", фото з відкритих джерел

За словами Романа Машовця, на 10 листопада РФ на кордоні з Україною зосередила 114 тисяч військовослужбовців, зокрема 32 тисячі – в Криму. Росіяни для можливої атаки проти України сформували 36 батальйонно-тактичних груп, із яких 31 – має постійний склад.

В свою чергу, речник Пентагону Джон Кірбі по темі накопичення військ РФ на кордоні з Україною висловився наступним чином: "Ми продовжуємо спостерігати незвичайну військову активність всередині Росії, але поблизу кордонів України, і ми продовжуємо бути стурбовані цим, бо не зовсім зрозуміло, якими є наміри Росії".

Вертольоти армійської авіації ЗС РФ виконують "вертикальний охват", ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що 15 листопада відвідає Брюссель, де зустрінеться з керівництвом НАТО та главами МЗС країн ЄС.

Очевидно, тоді й відбудеться остаточне узгодження позицій воєнно-політичного керівництва України із країнами-партнерами "колективного Заходу" по темі подальшої протидії агресії Кремля.

Початок навчань "Запад-2021" у вересні поточного року відкрив для України та "колективного Заходу" період постійної воєнної небезпеки, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Лукашенко відкрив небо Білорусі для регулярних польотів стратегічної авіації РФ