xcounter
#

Лукашенко відкрив небо Білорусі для регулярних польотів стратегічної авіації РФ

937
Російський Ту-22М3 в супроводі білоруського Су-30СМ, фото з відкритих джерел
Російський Ту-22М3 в супроводі білоруського Су-30СМ, фото з відкритих джерел

Кремль відкриває новий фронт "гібридного тиску" проти "колективного Заходу", і заодно – ще більше втягує Білорусь в орбіту свого впливу

Воєнно-політичне керівництво Білорусі прийняло рішення відкрити повітряний простір своєї країни для регулярних польотів стратегічних бомбардувальників Дальньої авіації РФ. Це рішення почало діяти сьогодні, 10 листопада 2021 року, заявляє прес-служба Міноборони Білорусі.

Росіяни одразу ж скористались рішенням, яке ухвалили сьогодні силовики режиму Лукашенко, та провели проліт над територією Білорусі двох бомбардувальників Ту-22М3, які йшли в супроводі білоруських винищувачів Су-30СМ.

Читайте також: Роту БМПТ "Терминатор" введуть до штату танкової дивізії Росії: до яких наслідків для військ це призведе

Білоруські військові заявили, що такий політ був частиною тренувань сил та засобів Об’єднаної системи протиповітряної оборони Росії Білорусі. І також – що це "адекватні заходи реагування на обстановку, що складається на землі та у повітрі".

Також важлива деталь – Міноборони Білорусі заявляє, що до цього моменту російські стратегічні бомбардувальники "із циклічною регулярністю" виконували польоти в повітряному просторі Білорусі, і що тепер такі заходи будуть регулярними.

Зазвичай росіяни використовують свої Ту-22М3 в якості носіїв некерованих авіабомб, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але якщо опиратись на дані з відкритих джерел, то виходить, що у 2021 році російські стратегічні бомбардувальники залітали у повітряний простір Білорусі лише один раз. Під час одного із епізодів навчань "Запад-2021" формація у шість бомбардувальників Ту-22М3 виконали бомбовий удар по пунктам управління "умовного противника".

І тут можемо зробити такий висновок: Кремль відкриває новий фронт "гібридного тиску" проти "колективного Заходу", і заодно – ще більше втягує Білорусь в орбіту свого впливу.

У червні 2021 року росіяни "засвітили" в сирійському Тартусі свої Ту-22М3, озброєні крилатими ракетами Х-32, фото з відкритих джерел
Читайте також: США відроджують в Європі ракетну армію, ліквідовану після "Холодної війни"