xcounter
#

Влучила у БПЛА: Raytheon вперше випустили ракету Stinger з пускової Javelin

14197
Влучила у БПЛА: Raytheon вперше випустили ракету Stinger з пускової Javelin

Ракета Stinger позитивно зарекомендувала себе у чотирьох масштабних воєнних конфліктах

Компанія Raytheon вперше успішно продемонструвала запуск ракети Stinger з легкої пускової установки Javelin (Lightweight Command Launch Unit – LWCLU) – у результаті ракета успішно вразила безпілотний літальний апарат.

Так, під час випробувань, що були проведені на базі ВПС США Еглін у Флориді, військові Національної гвардії Міссісіпі використали радарний симулятор Sentinel та систему командування й управління ППО ближньої зони (FAAD / C2) для відстеження БПЛА.

Читайте також: Проти усього, що у повітрі: Rheinmetall розкрила секрети нового ракетно-гарматного комплексу Skyranger 30

ракета Stinger
Морський піхотинець CША запускає ракету FIM-92 Stinger під час навчань у червні 2009 року в Каліфорнії

Потім навідник уразив безпілотний літальний апарат ракетою з безконтактним підривачем Stinger Block I.

Можливість запускати ракету Stinger з пускової установки Javelin означає те, що військові зможуть уражати як повітряні, так і наземні цілі без необхідности носити з собою декілька пускових систем, кажуть у Raytheon.

ПТРК FGM-148 Javelin
Пуски з ПТРК FGM-148 Javelin під час навчань ЗСУ в середині 2020 року

"Оскільки LWCLU може протидіяти як наземним, так і повітряним загрозам, солдатам буде легше використовувати його у складних умовах. Він знижує навантаження, бо військовим не треба носити додаткове спорядження", – зазначає представник Raytheon.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у MBDA тестують концепцію, завдяки якій ПТРК зможе знищувати ціль за межами прямої видимості.

ПТРК MBDA
Протитанкова ракета знищує ціль за допомогою дрона: крута концепція взаємодії ПТРК та БПЛА від MBDA

Так, компанія вперше провела демонстрацію експлуатаційних можливостей програми LYNKEUS Dismounted, що передбачає взаємодію протитанкового ракетного комплексу ММР у "піхотній" конфігурації та безпілотного літального апарату Novadem NX70.

Читайте також: Як в РФ планують переоснащувати Війська протиповітряної і протиракетної оборони