xcounter
#

Випробування українського дрона-камікадзе ST-35 "Грім" з бойовою частиною заплановані на літо 2022 року

11656
БпАК ST-35 "Грім" від НВП "Атлон-Авіа" на "Зброя та Безпека"
БпАК ST-35 "Грім" від НВП "Атлон-Авіа" на "Зброя та Безпека"

А весною наступного року мають відбутися випробування бойової частини та системи наведення ударного БПЛА

Робота над створенням вітчизняного високоточного баражуючого боєприпасу (або дрона-камікадзе) ST-35 "Грім", який розробляє приватна компанія НВП "Атлон Авіа", переходять у фінальну стадію.

Попередні терміни та заплановані етапи випробувань окреслив в інтерв’ю "Донбас Реалії" директор НВП "Атлон Авіа" Артем В'юнник.

Читайте також: Смертельний "Грім"

"Наразі вирішуються два питання – завершується робота над бойовою частиною, яку виготовляє Завод "Артем" (ДАХК "Артем"). У нас узгоджено технічне завдання і ця робота вже почалася кілька місяців тому. Також ми завершуємо роботу над системою наведення", - зазначив він.

Випробування баражуючого боєприпасу ST-35
Випробування баражуючого боєприпасу ST-35 "Грім"

За словами очільника приватного підприємства, повністю готовим до повноцінних бойових випробувань вітчизняний ударний БпАК буде приблизно в середині наступного року.

"Я думаю, що десь навесні наступного року ми вийдемо на попередні випробування. І "Артем", зі своєю бойовою частиною, і ми зі своєю частиною. І думаю, що десь, напевно влітку, ми проведемо випробування не лише з інертними БЧ, а й з бойовими", - наголосив Артем В'юнник.

ST-35
Над створенням українського дрона-камікадзе працює кооперація приватних та державних підприємств

Нагадаємо, над створенням українського баражуючого боєприпасу ST-35 або Silent Thunder ("Тихий Грім") НВП "Атлон Авіа", яке відоме, як постачальник розвідувальних БПЛА для коригування артилерії ЗСУ А1-СМ "Фурія", працює вже кілька років.

ST-35
ТТХ ST-35 "Грім" від НВП "Атлон Авіа"
За задумом, крейсерська швидкість дрона-камікадзе становить близько 120 км/год, що має забезпечити підліт у район цілі на відстані 30 км приблизно за 15 хвилин у нормальних метеоумовах.

Загалом, дрон масою у 10 кг (бойова частина важить 3,5 кг), може перебувати у повітрі до 60 хвилин. При цьому, типи бойових частин будуть різними – термобаричні, кумулятивні або осколково-фугасні., що забезпечить можливість максимально успішного ураження цілей різних типів.

Читайте також: ​ЗСУ вперше застосували Bayraktar TB2 для удару по противнику на Донбасі