xcounter
#

Винищувачі F-35 поблизу кордону з Україною: чи з’являться вони якнайшвидше

67901
Винищувачі F-35 поблизу кордону з Україною: чи з’являться вони якнайшвидше

Польща звернулася до Lockheed Martin з проханням пришвидшити постачання сучасних літаків

Lockheed Martin не зможе пришвидшити постачання своїх винищувачів п’ятого покоління Польщі. Про це йдеться у повідомленні видання Defence24.

Так, під час авіасалону ILA 2022 в Берліні представники Польщі звернулися до Lockheed Martin з проханням пришвидшити поставки літаків п’ятого покоління F-35A у зв’язку з війною в Україні.

Читайте також: Шойгу у відповідь на погрози отримає F-35 за 150 км від кордону з РФ: але є одне "але"
F-35 винищувач п’ятого покоління
Винищувач F-35. Фото: ПС США

Водночас представникам Lockheed Martin не вдалося порадувати Польщу позитивною відповіддю – як пояснив керівник розробки F-35 Дж. Р. Макдональд, "поставка, запланована на 2024 рік, не може бути раніше".

Втім, він також зауважив, що можна буде пришвидшити темпи поставок нових літаків за умови наявності свободних місць у наступних траншах – тобто, замість пришвидшення доставки у Lockheed Martin пропонують скоротити час виконання всього замовлення.

Нагадаємо – у січні 2020 року Польща підписала контракт на придбання 32-х винищувачів F-35A у версії Block 4 вартістю 4,6 млрд доларів.

Передача Польщі перших 6 літаків очікується у 2024 році, втім, вони тимчасово залишаться у США для підготовки польських пілотів і будуть доставлені на територію Польщі у 2025-26 роках.

Читайте також: Пілоти МиГ-29 на сучасних винищувачах F-35: чому це не найкраща ідея