xcounter
#

В хід пішла сітка рабиця: у російській армії "бронюють" БМП, але є те, що буде ефективно працювати

БМП-2 армії РФ з сіткою рабицею
БМП-2 армії РФ з сіткою рабицею
20742

Ще під час штурму Берліну радянські танкісти наварювали на танки все, включно із панцирними ліжками, тому віра у "магічні" властивості сітки рабиці у ролі протикумулятивного екрана все ще жива

Рашиська народна творчість із бронювання машин дійшла й до сіток рабиць, які почали приварювати на БМП-2, про що говорить відповідне фото з кустарним наварюванням такого умовного захисту у польових умовах.

За задумом авторів, саме такий виріб має захистити машину від кумулятивних боєприпасів. Але насправді нічим не допоможе, бо кумулятивна граната проб'є таку сітку і це ніяк не вплине на роботу її бойової частини.

Читайте також: У Baykar оголосили несподівано близький рік початку серійного виробництва дрона-винищувача Kızılelma
БМП-2 армії РФ з сіткою рабицею

Справа в тому, що для ефективної протидії кумулятивній бойовій частині необхідно її розрізати, тобто решітка має відігравати роль "ножа", або має викликати передчасну детонацію, що зменшить вплив кумулятивного струменя. А звичайна сітка-рабиця чи навіть більш міцні конструкції на це нездатні.

Зокрема у 2016 році рашисти самі активно демонстрували, що навіть легкі протитанкові гранатомети ігнорують такі конструкції від кулібінів.

неправильний протикумулятивний екран

Але схоже, тепер у РФ "своя атмосфера" й деякі російські виробники сітки рабиці пропонують її для захисту бронетехніки. При цьому не тільки від кумулятивних боєприпасів, а й від куль великокаліберних кулеметів, головне - вкрити танк чи іншу машину не одним, а двома шарами.

І хоча бронювання сіткою рабицею все одно не зрівняється з використанням металопрофілю, колісних дисків та частин з підбитих бронемашин та навіть сіток із камінням на Т-72Б3, увагу заслуговує наступне фото.

Захист бронетехніки від скидів з дрона

На ньому та сама БМП-2 з вже привареними "захистом", але позиція, яку займає машина зверху прикрита звичайною сіткою, задача якої, у кращому випадку, не дати детонувати "скиду" з дрона, або, як мінімум, викликати його детонацію на достатній відстані від броні.

Такі або маскувальні сітки, встановлені над технікою на певній висоті, цілком можуть виконати цю задачу і це необхідно враховувати.

Читайте також: Рашисти почали "перехоплювати" українську балістичну ракету "Грім-2"