xcounter
#

Успіх програми Golden Horde: запущені з винищувача бомби одночасно вразили чотири різні цілі

3033
Успіх програми Golden Horde: запущені з винищувача бомби одночасно вразили чотири різні цілі

Попри низку невдач на попередніх випробуваннях, програма Golden Horde все ж таки успішно "використала" свій другий шанс

Минулого тижня Дослідницька лабораторія ПС США провела першу повністю успішну демонстрацію програми "розумних боєприпасів" під назвою Golden Horde.

Мета цієї програми – створення бойової системи управління, яка об’єднає низку боєприпасів (наприклад, високоточні плануючі бомби) та хибні цілі в одну мережу задля того, щоб ця зброя змогла "обмінюватися" інформацією та одночасно атакувати декілька цілей.

Читайте також: "Промінь смерті" для винищувачів: ПС США планують протестувати лазерну капсулу SHiELD не раніше 2024 року
Golden Horde
Завдяки програмі Golden Horde бомби зможуть взаємодіяти між собою у повітрі задля того, щоб якомога ефективніше виконати поставлене завдання. Графіка ПС США.

Перша демонстрація у рамках цієї програми відбулася у грудні минулого року, але під час випробувань не все пішло так, як планувалося. Тому програмі вирішили надати другий шанс – і схоже, що не марно.

Так, як зазначила бригадний генерал Хізер Прінгл, командувач Дослідницької лабораторії, минулого тижня їм вдалося зробити "великий крок вперед у цій програмі": випущені з винищувача F-16 чотири бомби GBU-39/B Small Diameter Bomb (SDB) успішно вразили чотири різні цілі одночасно.

Тож можна зробити висновок, що розробникам вдалося вирішити проблеми з програмним забезпеченням, через які бомби не змогли влучити у ціль під час випробувань у грудні.

Спочатку у ПС США тестували дві "розумні" бомби, але під час останніх випробувань їх було вже чотири

Наразі в Дослідницькі лабораторії обговорюють подальший розвиток програми Golden Horde, а саме те, чи варто зосередити зусилля на обмеженій кількості зброї, або ж створити технологію, яка дозволить будь-якому виробнику зброї інтегрувати її у свої розробки.

Читайте також: США оголосили санкції проти Китаю: як це ускладнює модернізацію B-52