xcounter
#

У США відпрацюють тактику використання есмінців типу Zumwalt: допоможуть дрони та безпілотні човни

2732
USS Michael Monsoor
USS Michael Monsoor

У рамках нових складних навчань ВМФ США планує перевірити поєднання кораблів – таких як есмінці типу Zumwalt – та літаків із дронами та безпілотними човнами.

У наступному місяці Тихоокеанський флот США (найбільше командування флоту в світі) планує провести масштабні навчання під назвою Fleet Battle Problem, особливістю яких стане використання низки різних безпілотних машин флоту.

Так, під час цих навчань один з сучасних ракетних есмінців ВМС США типу Zumwalt – USS Michael Mansoor – буде керувати цілим "зоопарком" з різних безпілотних літальних апаратів та човнів.

Читайте також: Кардинальне переозброєння: разом з гіперзвуковими ракетами есмінець Zumwalt може отримати лазерну зброю
USS Michael Monsoor
USS Michael Monsoor

Під час випробувань буде оцінюватися військово-морська шпигунська концепція використання безпілотних транспортних засобів для збирання розвідувальної інформації про кораблі противника без ризику виявлення основних кораблів флоту.

безпілотний катер Sea Hunter
Sea Hunter може самостійно полювати за підводними човнами

Зокрема, йдеться про проєкт Super Swarm (використання дуже великої кількості дронів під час наступу та в обороні), два роботизовані безпілотні надводні човни Sea Hunter і Sea Hawk, безпілотний гелікоптер MQ-8B Fire Scout і БПЛА MQ-9 Sea Guardian.

MQ-8B Fire Scout
MQ-8B Fire Scout

Зазначається, що отриманий під час навчань досвід буде особливо корисним для трьох есмінців типу Zumwalt, що призначені як для боротьби з ворожими кораблями, так і для ураження наземних цілей.

В ідеальному сценарії ці есмінці під час виконання бойового завдання мають залишатися "в тіні", керуючи безпілотною технікою у повітрі та в морі. Тоді як БПЛА будуть шукати ворожі кораблі, а безпілотні човни на кшталт Sea Hawk – субмарини.

Потім USS Michael Monsoor має непомітно знайти для себе найзручнішу позицію та знищити ворога протикорабельними та гіперзвуковими ракетами.

Читайте також: "Краще за інші кораблі": есмінець Zumwalt пройшов "штормові" випробування