xcounter
#

"Краще за інші кораблі": есмінець Zumwalt пройшов "штормові" випробування

4015
Американський "стелс-есмінець" USS Zumwalt
Американський "стелс-есмінець" USS Zumwalt

​Успіх цих випробувань означає зокрема, що флот США може наважитись на замовлення додаткових кораблів типу Zumwalt

Стелс-есмінець Zumwalt протестували в умовах сильного шторму – у кінці минулого року інженери з підрозділів Carderock Division і Philadelphia Division провели спеціальні випробування, які передбачені для головного корабля кожного класу, щоб перевірити, як корабель буде поводитися в різних умовах.

Zumwalt
Есмінець Zumwalt під час випробувань в умовах шторму

Корабель пройшов через верхню межу Sea State 6 (передбачає 6-метрові хвилі) з екіпажем. "Перевищення ліміту критичних рухів не спостерігалося", – йдеться в пресрелізі Командування морських систем ВМС США.

Читайте також: Південна Корея почала будувати власні аналоги есмінців Arleigh Burke: будуть збивати ракети КНДР

Як стверджує Defense News, результати випробування підтвердили те, що командир корабля стверджував у січні 2020 року: конструкція корпусу Zumwalt добре зарекомендувала себе в умовах сильного шторму, а це значить, що його корпус може бути придатний для кораблів наступних класів.

Також зазначається, що весною 2019 року капітан Ендрю Карлсон та команда есмінця протестували його на Алясці: "Ми скористувалися штормом на Алясці, який надав нам умови Sea State 6. Тоді всі сказали, що краще я буду на цьому кораблі, аніж на будь-якому з тих, на якому я вже був".

Есмінець Zumwalt
Есмінець під час вогневих випробувань

Карлсон зазначив, що те, як корабель поводить себе під час шторму, відрізняється від інших кораблів, і загалом цьому есмінцю вдалося впоратися з хвилями краще за інші кораблі, на яких він служив.

Наступним етапом випробування есмінця стане тестування корабля в модельному масштабі на випробувальних об’єктах у Кардроку, які розпочнуться у кінці березня цього року.

Випробувальний майданчик
Випробувальний майданчик у Кардроку

По суті це буде повторне проведення низки критичних випробувань, за результатами яких буде проведена оцінка відмінностей між прогнозами у масштабі моделі та повномасштабними спостереженнями.

Раніше Defense Express розповідав, що Військово-морські сили США планують радикально переозброїти свій невеликий флот стелс-есмінців типу Zumwalt.

Так, начальник військово-морських операцій США Майкд Гілдей планує перетворити есмінці, колись побудовані для ураження цілей на березі за допомогою високоточної палубної зброї, в ударні платформи дальньої дії з гіперзвуковою зброєю та лазерними гарматами.

Читайте також: Британський флот може поставити ПКР на патрульні кораблі: покриють нестачу фрегатів та есмінців