xcounter
#

У рашистів були ракети Х-15 до літаків Ту-22М3, але вони кудись "зникли"

47833
Аеробалістична ракета Х-15, ілюстративне фото з відкритих джерел
Аеробалістична ракета Х-15, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але цілком ймовірно, що ці радянські ракети можуть отримати "реінкарнацію" у вигляді чергового рашистського "вундерваффе"

Одним із викликів, який показала війна України проти рашистів – Кремль зумів реанімувати частину свого ракетного арсеналу із "радянського" спадку, та знайти "гібридний" формат для застосування деяких із цих КР.

Якщо говорити конкретніше, то тут мова про те, що росіяни зуміли повернути в стрій декілька сотень своїх ракет Х-22 радянського виробництва, які були формально зняті з озброєння ще на початку 2010-х років. Ну і заодно – переробити деяку кількість цих самих Х-22 на більш досконаліший "виріб" під індексом Х-32. Також мова про те, що рашисти починають все частіше застосовувати ракети Х-55СМ з імітатором ядерної боєголовки, і логіку такого "відстрілу" досі пояснити складно, бо одночасно ймовірними є зразу декілька версій – наприклад, як і психологічний тиск, так і "виснаження" сил нашої ППО.

Читайте також: У РФ модернізували ракети Х-101 для прориву ППО та встановили спеціальні пастки (оновлено)
Аеробалістична ракета Х-15, ілюстративне фото з відкритих джерел

Формально, до початку 2010-х років росіяни мали на озброєнні ще одну ракету радянського виробництва до бомбардувальників Ту-22М3, котра сама по собі також могла би бути небезпечною для України. Але нюанс в тому, що саме після початку 2010-х років "сліди" таких ракет кудись "губляться". Тут мова про радянські аеробалістичні ракети Х-15, серійне виробництво котрих стартувало у 1980 році, і одну з таких ракет можна було побачити навіть як експонат музею наших ВПС у Вінниці.

У відкритих джерелах заявлялись такі характеристики ракет Х-15 – швидкість польоту до 5000 км/год, дальність стрільби до 300 км, стартова маса – 1100 кг, маса БЧ – 150 кг, потужність "спецБЧ" - до 350 кілотонн, силова установка – твердопаливна, система наведення – інерціальна, без можливості корекції. Особливість таких ракет – політ за аеробалістичною траекторією, у найвищій точці маршруту висота польоту мала би складати до 40 км. Тому власне на Х-15 і не були передбачені крила, за конструкцією.

Внутрішня будова ракети Х-15, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Також можемо знайти згадки, що Радянський Союз встиг інтегрувати ракети Х-15 до складу озброєння літаків Ту-22М3. І також – що планувалось ці самі ракети інтегрувати до складу озброєння Ту-160, але не встигли, по причині розпаду самої радянської імперії.

Але далі варто наголосити на такому. У відкритих джерелах не можемо знайти вказівку, яку саме кількість ракет Х-15 встиг виготовити СРСР, яка кількість із цих ракет могла бути утилізована в Україні, і скільки таких "виробів" отримала РФ "у спадок". Бо самі рашисти ледь чи не пишаються тим, що ракета Х-15 начебто не підпадала під дію жодної з угод по скороченню стратегічних озброєнь.

Аеробалістична ракета Х-15, ілюстративне фото з відкритих джерел

Орки також стверджують, що ці ракети вони начебто "утилізували" інтенсивним відстрілом Х-15 із Ту-22М3 під час "інтенсивного бойового навчання". Тим більш, що тверде паливо на таких ракетах наче як уже почало розкладатись станом на момент початку 2010-х років. Але й скільки Х-15 таким чином були відстріляні – теж вказівок нема. Тим більш, що у цій ракеті є одна специфічна особливість – титановий корпус.

Тому тут не варто виключати, що радянські ракети Х-15 в запасі рашистів цілком ще може зазнати "реінкарнації", та може перетворитись на чергове "вундерваффе" Кремля.

Аеробалістична ракета Х-15, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Щоб робити ракети та іншу зброю проти України, рашисти купують через "прокладки" мільйони чіпів на Заході