xcounter
#

У РФ модернізували ракети Х-101 для прориву ППО та встановили спеціальні пастки (оновлено)

32053
Збита Х-101
Збита Х-101

На жаль й вже від "знайомого" російського озброєння, як крилаті ракети Х-101, слід очікувати й інших сюрпризів

На російських крилатих ракетах Х-101 були помічені нові блоки, які викликали значний інтерес, в тому числі й у західних ЗМІ. На одному з фото знищеної 26 січня крилатої ракети, яку опублікувало Командування Повітряних Сил був помічений новий блок доволі схожий на станцію встановлення перешкод.

Водночас Defense Express звернувся до власних джерел для того, щоб прояснити ситуацію та отримав детальні фото самого блоку та пояснення щодо його призначення.

Читайте також: У рашистів згоріла дуже рідкісна версія ЗРК "Тор", влаштувати пожежу "допоміг" високоточний M982 Excalibur
Збита Х-101 Пастки
Пастки на Х-101

Матеріал оновлено 16 лютого після брифінгу Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України щодо аналізу модернізованих ракет Х-101.

Зазначимо, що попередня інформація щодо використання ракетою Х-101 теплових пасток, все ж таки не відповідає дійсності і їх модернізовані версії відстрілюють радіолокаційні пастки у випадку фіксування роботи РЛС. Нижче - вже оновлена інформація.

Сам блок, який має маркування Л-504 862-4-22:

пастки Л-504 862-4-22

Також був зроблений рентгенівський знімок самих пасток:

пастки Л-504 862-4-22

За кодом Л-504, який скоріш за все є маркуванням виробу, знайти більше деталей не вдалось. Є інформація, що у РФ "НИИ "Экран" у 2017 році завершило виготовлення передсерійноїсерії станцій активних перешкод СП-504. Ця станція призначена для захисту вертольотів та літаків у радіолокаційному діапазоні.

Також зазначимо, що такі блоки почали помічати приблизно два місяці тому, раніше на Х-101 чи інших крилатих ракетах вони помічені не були. Якщо друга частина маркування "862-4-22" зчитується як код заводу, квартал та рік, то сам блок був виготовлений в останньому кварталі минулого року.

Читайте також: РФ передала Білорусі ракети для "Іскандера", які порушують одразу дві фундаментальні міжнародні домовленості