xcounter
#

Туреччина та Південна Корея домовились про поставку двигунів для танка Altay

2186
Саме силова установка є "ахілесовою п’ятою", що заважає запустити серійне виробництво цього танка
Саме силова установка є "ахілесовою п’ятою", що заважає запустити серійне виробництво цього танка

Перемовини між Анкарою та Сеулом про можливу поставку силових установок для танка Altay тривали майже рік

Уряди Туреччини та Південної Кореї досягли домовленості про поставку двигунів південнокорейського виробництва для танка Altay.

Деталі цієї угоди, зокрема тип двигуна та кількість силових установок, запланованих до поставки – не розкриваються. Це випливає із допису в профілі на Twitter міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Читайте також: Режим Башара Асада готується застосувати російські Т-90 проти військ опозиції

Нагадаємо, вперше про перемовини Туреччини та Південної Кореї про можливу поставку силових установок південнокорейського виробництва для танка Altay стало відомо у березні 2021 року. Тоді була про можливу закупівлю південнокорейського двигуна Doosan Infracore DV27K, що має 12 циліндрів та потужність 1500 кінських сил.

При цьому передбачалось, що частина турецьких танків Altay буде все ж оснащена дизельним двигуном типу Batu вітчизняної розробки.

Прототип танка Altay був оснащений силовою установкою німецького виробництва. Але Німеччина наклала санкції на Турцію за участь у війні в Сирії, тому серійна поставка такого обладнання стала неможлива, відповідно - виникла проблема з вибором двигуна

Як раніше розповідав Defense Express, компанія-виробник танка Altay ВМС зіткнулась із фінансовими проблемами, через які довелось звільнити частину штату працівник.

Ця обставина ставить під загрозу майбутнє проекту танка Altay.

Танки Altay на виставці у Туреччині, фото ілюстративне
Читайте також: Норвегія шукає заміну своїм Leopard 2A4, можливо купить південнокорейський K2 Black Panther