xcounter
#

Режим Башара Асада готується застосувати російські Т-90 проти військ опозиції

1482
РФ передала Сирії мінімум 30 таких танків
РФ передала Сирії мінімум 30 таких танків

Режим Асада збирається застосовувати Т-90 проти сил, які підтримує Туреччина. Схоже, це буде ще одна перевірка реальних характеристик танків російського виробництва

Режим Басара Асада, який зараз править Сирією, перекидає додаткові військові частини до лінії фронту на північ від міста Алеппо.

Ці частини озброєні артилерією і танками Т-90, йде підготовка до наступу проти сил Сирійської національної армії, котра діє за підтримки Туреччини. Про це йдеться в публікації порталу Defence 24.

Читайте також: РФ налагодила модернізацію танків Т-62 для своїх "ихтамнетов"
Російський Т-90 в Сирії, фото ілюстративне

За деякими даними, армія режиму Башара Асада має мінімум 30 танків типу Т-90. Армія РФ, за деякими даними, має в строю до 350 танків Т-90 усіх модифікацій.

У червні 2021 року, як розповідав Defense Express, Міноборони РФ планує поставити танки Т-90М "Прорыв" на озброєння двох мотострілецьких дивізій Південного військового округу; мова була про поставку двох танкових батальйонів на 100 машин.

Російський танк Т-90М "Прорыв", фото ілюстративне

Від Defense Express можемо додати, що можливі майбутні бої біля Алеппо можуть стати новим випробуванням реальних якостей російських танків Т-90. У чомусь росіяни самі "попсували імідж" танку Т-90 як своїй "чудо-зброї": російські пропагандистські ресурси активно поширювали повідомлення вірменських ресурсів про чергові епізоди начебто знищення азербайджанських Т-90 під час війни за Карабах в 2020 році.

За деякими даними, армія Азербайджану має 100 одиниць Т-90, інформація про знищення таких азербайджанських танків під час бойових дій офіційно не підтверджувалась.

Азербайджанський Т-90 під турецьким прапором під час спільних навчань Азербайджану та Туреччини, фото з відкритих джерел
Читайте також: НВО "Практика" представило РНБО модернізовану версію БМП-1 з модулем "Спис" (фото)