xcounter
#

Морська піхота ВМС України вдруге у 2021 році вивела на навчання танки Т-80

4558
Наша морська піхота має танковий батальйон, озброєний Т-80, фото ілюстративне
Наша морська піхота має танковий батальйон, озброєний Т-80, фото ілюстративне

Морські піхотинці ВМСУ активно готуються до оборони узбережжя Азовського моря від можливого десанту РФ

У прес-службі Міноборони України розповіли, що 36 окрема бригада морської піхоти почала проведення ротних тактичних навчань морських піхотинців та військовослужбовців оперативного резерву першої черги.

Мета навчань – "виконання практичних питань організації бою, управління підрозділами під час ведення бойових дій та їх всебічного забезпечення".

Читайте також: ТРК "Точка-У" знову відпрацювали нанесення ударів поблизу Криму (відео)
"Хаммери" та бронеавтомобілі "Козак" 36 бригади морської піхоти, фото - прес-служба Міноборони України

Тут варто окремо відзначити, що для проведення таких заходів бойової підготовки 36 бригада морської піхоти вивела не лише автомобілі HMWW або ж бронемашини "Козак", але й також – танки Т-80.

І це – лише другий відомий за весь 2021 рік епізод, коли частини морської піхоти Військово-Морських Сил України використовують танки Т-80 для своєї бойової підготовки.

Танк Т-80 із складу танкового батальйону 36 бригади морської піхоти, фото - прес-служба Міноборони України

Попередній такий епізод відбувся тиждень тому, під час одного із епізодів навчань "Об’єднані зусилля – 2021".

Тоді, як розповідав Defense Express, військові України та Великої Британії напрацювали формат спільних дій на випадок, якщо РФ таки наважиться висадити десант в Азовському морі. І в руках наших морських піхотинців танки Т-80 виступали як засіб оборони побережжя, який має знищити сили десанту противника.

Українські та британські військові за підтримки танків Т-80 та гвинтокрилів Мі-8 успішно знищили десант "умовного противника", навчання "Об’єднані зусилля – 2021"

Defense Express також розповідав про експеримент за участі танків Т-80, який відбувся на початку вересня 2021 року в рамках змагання на кращий танковий екіпаж Збройних Сил України. Тоді екіпажі Т-80 мали виконати стрільбу із гармат на дистанцію 7 кілометрів, коригування стрільби виконувалось за допомогою "Фурія".

Морська піхота України, зокрема екіпажі танків Т-80, активно готуються відбивати можливий морський десант РФ
Читайте також: В Україні скоро може з’явитися глобальний комплекс ситуативної обізнаності та моніторингу обстановки на морі