xcounter
#

США вперше з 90-х років почнуть виробництво Abrams з нуля, а збирання автоматизують

Lima Army Tank Plant (всі фото US DoD)
Lima Army Tank Plant (всі фото US DoD)
17729

Також стало відомо скільки ж людей у США займаються збиранням танків Abrams

У США вперше з 1990-х років почнуть виробництво абсолютно нових основних бойових танків Abrams без використання корпусів та комплектуючих з машин, які були вироблені раніше.

Зазначимо, що з цього часу єдиний американський завод з виробництва танків Abrams, який знаходиться у Лімі, штат Огайо, займався лише модернізацією та відновленням машин, але нещодавно отримав потужне вливання коштів у розмірі 3 млрд доларів строком на 14 років.

Читайте також: Винищувач Rafale випустив оновлену ядерну ракету під час випробувань
виробництво Abrams

Також Lima Army Tank Plant (Joint Systems Manufacturing Center) отримає нові виробничі лінії з автоматизованими та роботизованими процесами, які також розширять потужність підприємства та скоротять технологічні цикли. Саме такі деталі розповів старший представник General Dynamics Land Systems, якому належить завод, під час виступу на підприємстві, про що повідомляє місцеве видання Lima Ohio.

За його словами додаткові державні інвестиції у приватний завод призведе до збільшення бюджету до 287 млн доларів у 2028 році та до 300 млн доларів у 2029 році.

Варто зазначити, що у 80-х роках у США робили по 75 M1 Abrams на місяць, а тепер виходить лише по 12 машин за той самий період. Але перед тим, як відчути фантомні болі за оборонними потужностями часів Холодної війни необхідно уточнити, а скільки зараз взагалі на танковому заводі у Лімі працівників.

І, як було повідомлено, наразі на Lima Army Tank Plant працює 856 цивільних робітників та проходять службу близько 80 військовослужбовців. При цьому ще у 2015 році на цьому ж підприємстві працювало лише 400 робітників. А окрім Abrams цей завод ще виробляє колісні бронемашини Stryker та машини на його базі, а також починає виробництво легкого танку M10 Booker, який наближається до головного випробування перед виробництвом.

А якщо знову повернутися до 80-х років, то на Lima Army Tank Plant працювало 3800 фахівців. При цьому потужностей та робочих рук вистачало й на виробництво ще близько 60 корпусів танків Abrams на місяць, які йшли на завод у Детройті (Detroit Arsenal).

Водночас сучасні виробничі технології цілком дозволяють виробляти ще більше машин ніж 40 років тому при значно меншій кількості робітників. Але звісно для цього необхідно вкластися у модернізацію виробничих потужностей, що і здійснює американський уряд.

Читайте також: Китай розпочав масштабні навчання із блокади та подальшим захопленням Тайваню