xcounter
#

Інозамовник зацікавився українською роботизованою платформою Camel від компанії Roboneers

Роботизована платформа Camel під час випробувань
Роботизована платформа Camel під час випробувань
3461

Найближчим часом також очікується проведення випробувань роботизованої платформи від Roboneers в інтересах Збройних сил України

Компанія Roboneers провела випробування своєї роботизованої платформи Camel у версії для жаркого клімату для інозамовника. Про це Defense Express повідомив представник компанії.

Так, під час випробувань машину випробовували в умовах піщаної місцевості та тестували в тепловій камері.

Читайте також: У Австралії показали атаку наземних роботів на танк: кенгуру в шоці...
Роботизована платформа Camel
Роботизована платформа під час випробувань

Відео з випробувань можна переглянути за посиланням.

Роботизована платформа
Роботизована платформа Camel під час випробувань в інтересах інозамовника

Також відомо, що найближчим часом будуть продовжені випробування роботизованої платформи від Roboneers в інтересах Збройних сил України.

Під час цих випробувань мають відбутися практичні стрільби зі штатного стрілецького озброєння.

Роботизована платформа
Camel долає перешкоди

Варто зауважити, що спочатку Camel мала б бути суто транспортною платформою – для перевезення вантажів на полі бою, але завдяки останній модернізації Camel може оснащуватися й бойовим модулем.

Раніше Defense Express розповідав про те, що ДНДІ почав випробування нової роботизованої платформи Camel у липні цього року – тестували здатність робота пересуватися пересіченою і лісистою місцевістю та в умовах міста, а також на предмет логістичного забезпечення бойових дій механізованих підрозділів у населених пунктах.

Хоча роботизовані платформи, якщо порівнювати з їхніми "крилатими родичами, безпілотниками, наразі не мають аж настільки гучних успіхів на полі бою, все більше країн світу планують посилювати спроможності власних сухопутних військ шляхом створення різних роботизованих бойових платформ.

бойові роботи
Провідні країни США та Європи активно розвивають напрямок бойових роботів

В Україні напрямок бойових роботизованих платформ цілеспрямовано не розвивається – але в нас є науково-технічний потенціал для створення наземних бойових роботів і деякі напрацювання в цьому напрямку, на які треба звернути увагу – оскільки, як ми вже пересвідчилися, такі системи на полі бою ще зіграють свою роль.

Читайте також: Штучний інтелект проти танків: як роботи допомагали знищувати російський Т-72 на навчаннях Project Convergence