xcounter
#

ДНДІ почав випробування нової роботизованої платформи Camel (фото)

1765
Багатоцільова роботизована платформа Camel від Global Dynamics
Багатоцільова роботизована платформа Camel від Global Dynamics

Практичний етап дослідних випробувань наземного безпілотника на Чернігівщині почався з минулого тижня

Відзначається, що наразі проходять випробування ходових можливостей роботизованого комплексу від компанії Global Dynamics.

Так, фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки перевіряють можливості платформи Camel, розробленої львівськими інженерами, щодо пересування пересіченою, лісистою місцевістю та в умовах міста, а також на предмет логістичного забезпечення бойових дій механізованих підрозділів у населених пунктах.

Читайте також: Битви роботів: світ та Україна (відео)
Camel

Наступним етапом випробувань ДНДІ ВС ОВТ має стати випробування нового вітчизняного комплексу під час практичних стрільб зі штатного стрілецького озброєння.

Camel

Варто додати, що Camel від початку задумувався як транспортник. Його основним завданням було перевезення вантажів на полі бою. Але під час останньої модернізації розробники додали можливість встановлення на Camel бойового модуля.

Camel

Нагадаємо, ТОВ Global Dynamics вже представляло свої розробки на виставках "Зброя та Безпека". Зокрема мова йде про бойову роботизовану платформу Fahd та транспортну - Jamal UGV (дещо раніше були презентовані більш ранні версії - броньована бойова платформа Ironclad та вантажно-логістична танкетка Hound).

Читайте також: Роботи на полі бою – вже не фантастика