xcounter
#

Три тижні протистояння в Нагірному Карабасі: 633:1 на користь Bayraktar TB2

36052
БАК Bayraktar TB2
БАК Bayraktar TB2

Підраховано скільки вірменської військової техніки було знищено Bayraktar TB2 під час вірмено-азербайджанського протистояння за 24 доби

Інформаційний ресурс Clash Report підрахував скільки вірменської військової техніки було знищено за рахунок використання безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2. Так, за даними ресурсу за 24 доби безпілотниками TB2 було знищено/пошкоджено 633 одиниці техніки ЗС Вірменії/Нагорного Карабаху. З них 114 танків, 43 бойових машини піхоти, 141 артилерійську систему, 42 одиниці радарів та систем ППО, 249 військових автомобілів та 44 склади та пункти управління.

Інфографіка застосування Bayraktar TB2 в Нагорному Карабасі, Сlash Report

Bayraktar TB2 розроблений та виготовлений турецькою компанією Baykar. Це оперативно-тактичний, багатоцільовий безпілотний літальний комплекс, який може проводити розвідку на значному віддалені від станції управління, відстежувати та самостійно знищувати цілі. Bayraktar TB2 має максимальну злітну масу у 560 кг, корисне навантаження – у 55 кг, тривалість польоту – 24 години, дальність дії радіоканалу управління та телеметрії – у 150 км. Це бойовий радіус при застосуванні його в ударній опції. Проте максимальна дальність польоту Bayraktar TB2 у програмованому режимі становить 4000 км.

Читайте також: ​Перші уроки війни за Карабах: коли високоточна зброя змінює правила гри

Bayraktar TB2 вже інтенсивно застосовується під час бойових дій в Сирії та Лівії. Війна між Вірменією та Азербайджаном, яка розпалилась 27 вересня у районі Нагірного Карабаху, стала черговим епізодом бойового застосування даного турецького безпілотника.

Читайте також: Аналіз дій Bayraktar TB2 в небі Карабаху: полювання за танками, знищення ППО та удар у тилу (відео)