xcounter
#

"Розумний" РЕБ від розробника зенітного дрона Roadrunner: у компанії розповіли про новинку

4484
Всі фото — Anduril Industries
Всі фото — Anduril Industries

Свою нову систему компанія Anduril Industries розробляла з урахуванням висновків війни в Україні

Американська оборонна компанія Anduril Industries сьогодні, 6 травня, на своєму офіційному сайті повідомила про нову розробку — "перше у своєму роді сімейство модульних багатоцільових систем РЕБ зі штучним інтелектом під назвою Pulsar, що призначений для "швидкого виявлення та ураження сьогоднішніх та майбутніх загроз у всьому електромагнітному спектрі, включно з дронами малих та середніх розмірів.

Pulsar-V
Pulsar-V

У компанії передусім наголошують, що війна в Україні демонструє стрімкий розвиток систем РЕБ і "оновлення систем РЕБ і загроз тепер відбуваються у більш стислі терміни — тижні, дні й навіть години", тому, на їхню думку, системи РЕБ наступного покоління "повинні забезпечувати розуміння спектра у режимі реального часу і швидке прийняття ефективних заходів протидії відомим та новим загрозам у різних областях". "Саме це і робить Pulsar", — резюмують в Anduril Industries.

Читайте також: Влітку США хочуть показати "дорожню карту" для невеликих дронів і баражуючих боєприпасів

Відзначається, що система Pulsar надає користувачам низку різних можливостей, включно з протидією безпілотним літальним апаратам, пеленгацію, геолокацію, електронну підтримку та атаку тощо. Система може бути інтегрована на різні платформи: у версії Pulsar-V — на наземні транспортні засоби, у версії Pulsar-A — на літальні апарати.

Pulsar-A
Pulsar-A

У компанії заявляють, що Pulsar — це "принципово унікальна система", яка на сьогодні перевершує всі інші доступні тактичні системи РЕБ і забезпечує "можливість інтелектуального та автономного аналізу ширшого діапазону електромагнітного спектра" як в контексті відомих загроз, так і "аномальних подій". Відзначається, що роботи над цією системою ведуться з 2020 року.

Система Pulsar має відкриту архітектуру, що забезпечує інтеграцію в системи РЕБ і управління для створення єдиної мережі, також є комплект для розробки програмного забезпечення, що зокрема забезпечує інтеграцію зі сторонніми постачальниками, а також швидку інтеграцію можливостей, щоб вчасно реагувати на нові загрози.

Нагадаємо, минулого року американська компанія Anduril показала зенітний дрон Roadrunner, який має стати дешевим засобом ППО проти безпілотників.

Читайте також: Це дивна історія, коли США вже 2 роки не дають ЗСУ MQ-9 Reaper, хоча є зайві дрони