xcounter
#

РФ має тисячі ракет до С-300, але для війни в Україні вирішила взяти менше сотні в Білорусі

10047
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

РФ використовує свої ЗРК С-300 і для ударів по наземних цілях

Рашисти можуть вивозити з Білорусі ракети для ЗРК С-300 та С-400 – такий попередній висновок роблять дослідники з "Беларускі Гаюн", проаналізувавши активність російської військово-транспортної авіації.

Так, як відзначається, за 11-12 листопада в Білорусь з РФ прилетіло одразу вісім прильотів російських Ил-76 – два рейси по чотири борти. Літаки пробули на аеродромі доволі довго – від 3,5 до 6,5 годин, що лише для розвантаження надто тривалий час.

Читайте також: Рашисти мають ракет до С-300 ще на 3 роки війни, але половина ракетних бригад залишилась без "Іскандерів"
Ил-76 білорусь РФ
Польоти російський Ил-76 в Білорусь 11-12 листопада

Тому у "Беларускі Гаюн" розглядають три варіанти мети прильоту літаків у Білорусь – завезти нові ракети чи обладнання, вивезти або ж одночасно і завезти і вивезти різні типи озброєння.

Водночас однією з найбільш реальних версій є те, що РФ могла вивезти з Білорусі ракети до своїх зенітних ракетних комплексів С-300 та С-400. На це натякає й те, що напередодні, 9-10 листопада, у напрямку аеродрому "Мачулищи", на який і літали російські Ил-76, було помічено щонайменше 16 тралів з контейнерами для ракет під ці ЗРК – як мінімум 64 ракети.

З восьми рейсів шість прибули на аедроми "Миллерово" (чотири рейси) та "Ростов-на-Дону-Центральный" (два рейси), що у Ростовській області, інші два – у Московську та Брянську області. Тобто, судячи з усього, РФ може посилити цими ракетами передусім свої підрозділи на Луганському та Донецькому напрямках.

с-300 армія РФ
С-300 російської армії, фото ілюстративне

Тут варто згадати, що ще в липні стало відомо, що рашисти "адаптували" комплекси С-300 для ракетних ударів по Україні, тоді окупанти почали бити ними по Миколаєву та його околицям і з того часу регулярно використовували ЗРК С-300 для того, щоб злочинно обстрілювати українські міста.

Водночас щодо оцінки кількості ракет до С-300, які є в активі РФ, то тут можна пригадати, що за оцінками ГУР МОУ, рашисти мають у запасі до 7000 таких ракет, яких має вистачити на 3 роки війни.

Читайте також: Щоб обстрілювати Харків ракетами С-300, Росія "урізає" ППО Санкт-Петербургу