xcounter
#

Рашисти "адаптували" комплекси С-300 для ракетних ударів по Україні

36114
Рашистські С-300, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські С-300, ілюстративне фото довоєнних часів

Першим "полігоном" для таких ударів став Миколаїв та його околиці

У своєму новому зверненні голова Миколаївської ОДА Віталій Кім розповів зокрема, що росіяни почали переробляти зенітні ракети до комплексів С-300 для ударів по Миколаєву та його околицям.

Кім сказав, що орки "дооснащують" свої зенітні ракетами GPS-навігаторами, точність влучання при цьому все рівно лишається невисокою, тому ворог відстрілює в одному заплі одразу по 12 ракет.

Читайте також: СБУ "врятувало" надефективні ЗРК С-300, що нищили "Калібри" над Дніпром

Новина звучить фантасмагорично, але ворог ще задовго до війни тренувався застосовувати комплекси С-300 саме для ударів по наземним цілям.

Наприклад відомо, що в 2017 році зенітно-ракетні підрозділи Східного військового округу відпрацьовували застосування С-300 по "скупченням бронетехніки умовного противника", за виданими розвідкою координатами цілей. Щоправда, тоді проводились лише "електронні пуски". У відкритому доступі також можемо знайти вказівку, що білоруські частини ППО вперше відстрілялись із С-300 по наземним цілям ще в 2011 році.

Рашистські С-300, ілюстративне фото довоєнних часів

За підсумками подібних "експериментів" рашисти заявляли, що зенітні ракети комплексу С-300 здатні уражати наземні цілі, як то "штаби формувань", ангари чи радіолокаційні станції противника. Тим більш, що ракети до С-300 мають бойову частину масою до 140 кг, яка містить до 19 тисяч уже "готових" уламків.

Можливість стрільби по наземним цілям в С-300 була закладена ще за радянських часів, але тоді вважалось, що так застосовувати ЗРК замість оперативно-тактичних ракет - це "задороге задоволення".

Рашистські С-300, ілюстративне фото довоєнних часів

У російських джерелах стверджується, що дальність стрільби по наземним цілям за відомими координатам та при запуску по балістичній траєкторії "може досягати" 120 км, але, скоріш за все, це завищений показник. Також існує і інший режим роботи С-300, який закладався у всі радянські ЗРК - робота у якості берегового протикорабельного комплексу. Тоді стрільба відбувається по надводній радіоконтрастній цілі. Але вона напряму залежить від радіогоризонту, тому дальність такої стрільби складає, орієнтовно, до 40 км.

Можемо припускати, що для обстрілів Миколаєва та околиць із С-300 окупанти розмістили ці системи на Кінбурнській косі.

Рашистські С-300, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Російські ракети "відмовляються" летіти в Україну і роблять "хлопки" в Бєлгородє