xcounter
#

Рашисти мають ракет до С-300 ще на 3 роки війни, але половина ракетних бригад залишилась без "Іскандерів"

12741
Підготовка до пуску крилатої ракети комплексу "Іскандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до пуску крилатої ракети комплексу "Іскандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Підрахунок по ракетам до С-300 не враховує, чи є у рашистів достатня кількість справних пускових

На даний момент ЗС РФ мають в запасі лише 200 ракет до ОТРК "Искандер". Тому орки були вимушені мінімізувати застосування цих ракетних комплексів.

Натомість росіяни перейшли до "відстрілу" по території України ракет до зенітного комплексу С-300. Ворог має в запасі до 7000 ракет до цього ЗРК, більшість з яких однак відслужила понад 30 років, тому перебуває в некондиційному стані. При поточних темпах "відстрілу" наявних ракет до С-300 рашистам вистачить на 3 роки війни. Тим більш, вони так заодно вирішать проблему утилізації своїх ракет. Таку оцінку озвучив представник Головного управління розвідки Міноборони України, пише УП.

Читайте також: Яку кількість цілей знищено за допомогою HIMARS: йдеться про сотні "демілітаризованих" об’єктів
Рашистські ЗРК С-300, ілюстративне фото довоєнних часів

Від Defense Express тут додамо наступне. Наскільки армія РФ зменшила інтенсивність використання ОТРК "Искандер", можемо показати на такому прикладі. Учора заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив, що протягом тижня орки випустили 34 крилаті ракети та 47 керованих авіаційних ракет. При цьому про застосування саме ОТРК "Искандер" на цьому тижні є повідомлення лише за 4 вересня 2022 року, коли ворог випустив декілька крилатих "Искандер-К", із яких одну збила наша ППО.

Наскільки малим є запас усього в 200 ракет до ОТРК "Искандер", можемо показати на такому прикладі. До війни рашисти мали 14 бригадних комплектів ракетних комплексів "Іскандер", в кожному по 16 машин з пусковими установками. Теоретично, ці 14 бригад могли би дати одночасно залп в 448 балістичних та крилатих ракет. Відповідно, зараз армія РФ має "Іскандерів" лише на один залп лише для половини своїх ракетних бригад.

Підготовка до пуску крилатої ракети комплексу "Іскандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Цифра "на папері" в 7000 ракет до С-300, яких вистачить на 3 роки "відстрілу" по Україні, виглядає монструозно. Але такий підрахунок виглядає приблизним. Бо тут нема поправки на те, що некондиційні ракети можуть спрацьовувати "нештатно" - наприклад, взагалі вибухати при запуску. І також нема поправки на те, чи є взагалі у росіян достатня кількість справних пускових установок для запуску такої кількості ракет.

Читайте також: Знищено одразу дві пускові сучасного російського зенітного ракетного комплексу