xcounter
#

Рашисти "знайшли" в небі "Грім-2", як вистріляти аж 3,6 млн снарядів за 5 годин та інші новини й події тижня війни від Defense Express

15529
ОТРК "Сапсан"
ОТРК "Сапсан"

Як рашисти "перехопили" український "Грім-2" та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Рашисти почали "перехоплювати" українську балістичну ракету "Грім-2"

Після заяв щодо знищення БМП Bradley ще у вересні, а днями й високоточних GLSDB, російське оборонне відомство повідомило про перехоплення балістичної ракети "Грім-2", він же відомий, як "Сапсан".

Читайте також: Скільки зараз коштує сучасна 155-мм САУ: приклади німецької PzH 2000, корейської K9 та французького Caesar

Звісно її перехопили з черговими ракетами GMLRS, які використовують HIMARS та M270, хоча за цими самими заявами вони знищили пускових більше, ніж не тільки отримала Україна, а здається взагалі вироблено за весь час.

Ця країна має танки Leopard 2 і сотні БТР M113 та БМП Marder, але не збирається постачати Україні зброю

Ще минулого року президент Чилі Габріель Борич рішуче засудив повномасштабне вторгнення російського окупаційного війська в Україну та відзначив, що "скромні зусилля" Чилі будуть спрямовані "на підтримку миру" – в розмові з Президентом України Володимиром Зеленським у липні 2022 року було обговорено питання гуманітарної допомоги, а також участь фахівців з Чилі у розмінуванні території України.

бмп marder
Фото: Ministerio de Defensa de Chile
Минулого тижня, а саме 21 березня, Зеленський провів ще одну розмову зі своїм колегою, і цікавим у цьому аспекті є матеріал видання Interferencia, яке розповідає ось таке – як повідомили у міністерстві внутрішніх справ країни, Чилі очікувано "не буде надавати чи дарувати зброю чи боєприпаси будь-якій зі сторін в цьому конфлікту" і позиція країни полягає в "сприянні мирному врегулюванню". А в запасах цієї країни насправді є багато цікавої та потрібної зброї, як от танки Leopard 2.

В одній із операцій німці за 5 годин відстріляли аж 3,6 млн снарядів, але рашистам таке точно не "допоможе"

За даними з відкритих джерел, інтенсивність артилерійського вогню армії РФ на лінії фронту впала орієнтовно до 20-30 тисяч пострілів на добу, головним чином через дефіцит снарядів. Проблему з яким росіяни намагаються вирішити "колядуванням" БК в Ірану чи в інших країнах.

В свою чергу, ЗСУ також страждають від нестачі снарядів, через що інтенсивність артилерійського вогню від Сил оборони України тримається на рівні до 10 тисяч пострілів на добу, хоча для виконання усіх наших завдань цей показник має бути в 3-4 рази більшим.

Мста-Б
Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів

На цьому тлі доречно поставити питання "а до якої межі в принципі може нарощуватись інтенсивність артилерійського вогню". І пригадати про такий приклад із військової історії – коли армія Німеччини у березні 1918 року починала свій останній у Першій світовій масштабний наступ в рамках операції "Міхаель", він же Kaiserschlacht то за перші 5 годин операції по фронту шириною в 70 км відстріляла аж 3,6 мільйона снарядів усіх калібрів, і це схоже – своєрідний "рекорд" за всю історію воєн 20 та 21 сторіччя.

30 тисяч працівників на "Уралвагонзаводі" роблять лише 20 танків на місяць, нестача напівпровідників є критичною

На минулому тижні в Кремлі "відзначились" буквально "погрозою", що рашистський ВПК зможе поставити армії РФ аж 1600 танків, щоб замістити уже раніше отримані втрати. Про що наприклад у своїх заявах говорили диктатор Путін та один із його соратників Дмітрій Мєдвєдєв.

Виробництво танків на "Уралвагонзаводі"
Виробництво танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Щоправда, при цьому всьому лишалось незрозумілим, так це рашисти збираються зробити 1600 танків лише за 1 рік, чи все ж за 3 роки. А яким буде "якісний" склад цього "бронетанкового кулака", показало зокрема те, що рашисти уже перейшли до розконсервації Т-54 і Т-55. А кремлівські пропагандони заговорили взагалі про формування дивізії на Т-34, знятих з постаментів та відновлених на потужностях російського ВПК. Розповідаємо про те, скільки реально роблять танків на "Уралвагонзаводі".

Читайте також: Подвоїти виробництво ракет GMLRS буде складно, і проблема навіть в тому, що робітникам довго їхати на роботу