xcounter
#

Рашисти "врятували" від нашої ППО мінімум шість Ми-28Н, які завбачливо продали в Уганду

30739
Рашистські Ми-28, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистські Ми-28, ілюстративне фото з відкритих джерел

Всупереч власним втратам, Кремль продовжує роздавати авіатехніку своїм сателітам в Африці

Рашистські "ВКС РФ" за весь час повномасштабної війни проти України вже втратили 305 літаків та 290 гелікоптерів. І здавалось би, що на цьому тлі росіяни більше не стануть постачати на експорт власну авіатехніку, бо потужностей ВПК не вистачає для покриття отриманих під час втрат війни.

Але ні – наприкінці грудня 2022 року РФ передала Того три ударні вертольоти Ми-35 та два транспортні Ми-17, а протягом серпня 2022 року – січня 2023 року росіяни передали Міноборони Малі 11 навчально-бойових літаків L-39C, три транспортні вертольоти Ми-8Т, два ударні вертольоти Ми-24П та два штурмовики Су-25. А тепер маємо й третій елемент "ланцюжку" такого "атракціону щедрості" від Кремля по роздачі авіатехніки своїм сателітам в Африці.

Читайте також: Британське Міноборони проаналізувало невдачі рашистів з Ка-52, і не вважає це причиною відмовлятись від Apache
РФ передала Міноборони Малі додаткову партію авіатехніки, зокрема Ми-8, L-39 та Су-25, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Як виявилось, в середині 2022 року росіяни встигли поставити Народним військово-повітряним силам Уганди (UPDAF) партію в мінімум шість ударних вертольотів Ми-28Н.

Справа реально виглядає так, що РФ поспішала продати ці машини, поки їх репутація остаточно не була провалена на тлі втрат від дій нашої ППО. Тим більш, що навіть за консервативними оцінками аналітиків Oryx, рашисти втратили вже мінімум 11 вертольотів Ми-28.

Тому вийшло так – спочатку росіяни поставили угандійцям ці ударні вертольоти, а лише потім організували навчальні курси для 12 пілотів та 52 авіатехніків, які тривали 8 місяців.

ВПС Уганди відзначають завершення 8-місячних курсів підготовки персонала на Ми-28Н, березень 2023 року, фото - The Nile Post

Угандійські UPDAF роблять вигляд, наче вони самостійно опанували ці машини. Але логіка та здоровий глузд підказують, що для опанування російських Ми-28Н Уганді все рівно були потрібні "інструктори" та "радники" з Російської Федерації.

Певна логіка поставити свої ударні Ми-28Н одному із сателітів в Африці замість відправити на фронт воювати проти ЗСУ для Кремля все ж є.

РФ продовжує свій курс на розширення присутності в Африканському континенті, і для цього будь-які засоби виглядають доцільними. Навіть якщо тут мова про продаж "дефіцитних" ударних вертольотів, потрібних насправді зовсім в іншому місці.

ВПС Уганди приймають на озброєння російські Ми-28Н, літо 2022 року, зображення з відкритих джерел

Тим більш, що Уганда числиться в "традиційних" покупцях зброї від РФ – якщо виходити із даних The Military Balance 2022, угандійці купили в росіян зокрема шість Су-30МК2 та 44 танки Т-90С.

Але сама спроба рашистів хоч комусь продати своє "вундерваффе", поки воно не провалилось остаточно – виглядає по-своєму кумедною і водночас вартою уваги.

Рашистські Ми-28, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: У ЗСУ "засвітилися" 80-мм боєприпаси з Ірану, якими б’ють рашистів з "афганських" Мі-17