xcounter
#

У ЗСУ "засвітилися" 80-мм боєприпаси з Ірану, якими б’ють рашистів з "афганських" Мі-17

10009
"Афганський" Мі-17, фото U.S. Air National Guard photo by Chief Master Sgt. Mark Snyder ​
"Афганський" Мі-17, фото U.S. Air National Guard photo by Chief Master Sgt. Mark Snyder ​

І це не вперше, коли в руках ЗСУ помічені іранські боєприпаси

Ще минулого року на одному з відео роботи артилеристів ЗСУ з гаубиці Д-30 "засвітився" ось такий цікавий факт – що наші військові відправляють рашистам 122-мм уламково-фугасні снаряди ОФ-462, що були виготовлені в Ірані.

Одним з найбільш ймовірних припущень щодо того, як саме вони потрапили в ЗСУ, є варіант з "контрабандою", яку перехопили США і відправили в Україну як "надлишкове військове майно".

Читайте також: Іран не тільки купив російські Су-35, але й збудував підземну авіабазу під ці літаки
д-30 гаубиця фото ілюстративне
Гаубиця Д-30, фото ілюстративне

А тепер маємо ще один приклад "поставки" з Ірану – так, в Ukraine Weapons Tracker опублікували фото ще одних іранських боєприпасів, які "засвітилися" в руках ЗСУ – йдеться про 80-мм авіаційні ракети S-8OF, також відомі як Fadak 2.

Ракети засвітилися разом з "афганським" гелікоптером Mi-17В-5, які були передані США Україні у рамках оборонної допомоги. При чому самі боєприпаси доволі "свіжі" – виготовлені у 2022 році.

Щодо ТТХ ракет, то у версії Fadak 2 ці боєприпаси мають масу у 11,4 кг, з них 3,8 кг – бойова частина. Дальність ураження цілей – 1300-4000 м. Призначена для ураження живої сили та легкоброньованої техніки противника.

Читайте також: Рашисти можуть навіть не сподіватись на 152-мм снаряди від Ірану, бо в того інші пріоритети