xcounter
#

Рашисти показали свою авіатехніку зі зберігання, і це вразило хіба сателітів Кремля в Африці

112175
РФ передала Міноборони Малі додаткову партію авіатехніки, зокрема Ми-8 та L-39, січень 2023 року, фото з відкритих джерел
РФ передала Міноборони Малі додаткову партію авіатехніки, зокрема Ми-8 та L-39, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Але заодно можемо побачити той максимум по авіатехніці, на який можуть розраховувати терористи із рашистської ПВК "Вагнер"

У січні 2023 року Російська Федерація передала Міноборони африканського Малі велику партію авіатехніки, судячи з усього взятої зі зберігання – два вертольоти Ми-8, п’ять навчальних літаків L-39 та один штурмовик Су-25.

Зазначається, що церемонія передачі відбулась 19 січня, перші фото у відкритому доступі з’явились 23 січня цього року. На всіх літаках зафарбовано серійні номери. Що взамін літаків Кремль попросив у Малі – не розкривається, але відомо, що Су-25 росіяни передали для заміни аналогічного штурмовика, що розбився у жовтні 2022 року. Про це пише портал Janes.

Читайте також: Майже всю ПВК "Вагнер" рашисти кинули під Бахмут, але частина з них все лишається в Африці
РФ передала Міноборони Малі додаткову партію авіатехніки, зокрема Ми-8, L-39 та Су-25, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Одразу 8 одиниць авіатехніки "одним траншем" - це дуже щедрий подарунок від Кремля, зважаючи не тільки на той рівень втрат, який уже понесли "ВКС РФ" у війні проти України. Але й дуже щедрий подарунок, якщо зважати на малий розмір збройних самого Малі. Ця африканська країна, за даними The Military Balance 2022, досі мала в розпорядженні лише два Ми-35 та два Ми-24 (отримані в 2017 році від Кремля після того, як в цю країну почала запускати свої "щупальця" рашистська ПВК "Вагнер").

Хоча аналітики порталу Oryx стверджують, що насправді протягом серпня 2022 року - січня 2023 року Малі отримало від Москви аж 11 навчально-бойових літаків L-39C, три транспортні вертольоти Ми-8Т, два ударні вертольоти Ми-24П та два штурмовики Су-25.

Су-25 та Ми-8Т ВПС Малі, отримані від РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Настільки "щедрий" подарунок в плані авіатехніки навряд чи свідчить про те, що Кремль реально цікавить боєздатність армії Малі. Скоріше – що РФ знайшла "зручне прикриття" для перекидання літаків та вертольотів, які мають забезпечувати діяльність залишків загонів ПВК "Вагнер", які досі лишаються в Малі. І це заодно може вказувати на ту "стелю" в плані типів та можливої кількості авіатехніку, яку отримують "вагнерівці" під час війни проти України для боїв проти ЗСУ.

Бо раз на те пішло, навіть L-39 можуть знадобитись ПВК "Вагнер" для "перепідготовки" законтрактованих льотчиків за програмою "зліт-посадка та в бій".

РФ передала Міноборони Малі додаткову партію авіатехніки, зокрема Ми-8, L-39 та Су-25, січень 2023 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Росія таємно передала одній із країн Африки ударні Ми-35 та транспортні Ми-17