xcounter
#

Польща створить сервісний "хаб" для українських танків Leopard, але залишається один нюанс з Німеччиною

2992
Leopard 2A4, фото ілюстративне
Leopard 2A4, фото ілюстративне

У Польщі вже не вперше наголошують на питання постачання боєприпасів для німецьких танків Leopard

Польща готова обслуговувати поставлені в Україну танки Leopard і з цією метою планується запустити сервісний хаб, який буде створений на базі механічного заводу "Бумар-Лабенди" [Zakłady Mechaniczne «Bumar-Łabędy» SA]. Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Читайте також: Якщо танковий завод Rheinmetall таки з’явиться в Україні, чи буде в ЗСУ Lynx 120 – "гібрид" Leopard 2 та БМП Lynx
Танк Leopard 2A4
Танк Leopard 2A4. Фото: Bundeswehr

Втім, за словами очільника оборонного відомства, одна з основних проблем, яка пов’язана з питанням ремонту танків Leopard – це низька доступність запчастин для цих основних бойових танків.

Як стверджує Блащак, він матиме зустріч зі своїм колегою міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом: "Я очікую, що міністр Пісторіус повпливає на німецьку оборонну промисловість, щоб ці деталі були доставлені".

Танки Leopard під час технічного обслуговування на потужностях Krauss-Maffei Wegmann
Танки Leopard під час технічного обслуговування на потужностях Krauss-Maffei Wegmann

Нагадаємо, це вже не вперше, коли в Польщі публічно порушують питання проблему з запчастинами і натякають Німеччині, що це питання потрібно терміново вирішити.

Зокрема, раніше президент Польщі Анджей Дуда говорив про "серйозні проблеми" із запчастинами, і відзначав, що ця проблема загалом "доволі поширена" не тільки в Польщі, але й в інших країнах.

Читайте також: Румунія обрала Abrams та готує запит на закупівлю: Leopard 2 залишився за бортом