xcounter
#

У Польщі вдруге натякають Німеччині, що треба вирішити важливу проблему з танками Leopard

7089
Танк Leopard 2A4. Фото: Bundeswehr
Танк Leopard 2A4. Фото: Bundeswehr

Поляки готові ремонтувати Leopard для України, але їм потрібні запчастини для цих танків

Польща має "серйозні проблеми" з тим, щоб отримати запасні частини до танків Leopard з Німеччини – таку тезу виданню CNN озвучив президент цієї країни Анджей Дуда в контексті розмови про постачання Збройним Силам України західних танків.

Як стверджує Дуда, цю проблему відчуває не тільки Польща – загалом вона "доволі поширена": "В інших країнах також є проблеми з Leopard, тому що у німців серйозні проблеми з запчастинами. Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно і є".

Krauss-Maffei Wegmann
Танки Leopard під час технічного обслуговування на потужностях Krauss-Maffei Wegmann

Інших деталей Дуда не повідомляє. Водночас це вже не вперше, коли у Польщі публічно говорять про потребу у запчастинах для ремонту німецьких танків Leopard.

Зокрема, минулого тижня у польському оборонному відомстві зауважили таке: Польща готова ремонтувати Leopard 2, які будуть постачатися Україні, але наразі їм не вистачає необхідних запасних частин від Німеччини.

Тоді очільник міноборони Польщі Маріуш Блащак відзначав, що наразі Польща вже веде перемовини з німецьким урядом щодо цього питання. Схоже, тепер вже й президент вирішив публічно нагадати Німеччині, що із запчастинами для Leopard треба щось робити, щоб мати змогу як постачати танки ЗСУ, так і швидко ремонтувати їх згодом за потреби.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що військові ЗСУ вже активно опановують танки Leopard 2 в Польщі: навчання триває за прискореною програмою, у рамках якої наші бійці за трохи більш як місяць (навчання стартували 6 лютого й триватимуть до 12 березня) опанують ці машини.