xcounter
#

Легкі авіаносці "залишаються на папері": ВМС США витратять майже $3 мільярди на капремонт авіаносця John C. Stennis

1358
USS John C. Stennis – сьомий корабель із серії авіаносців Nimitz
USS John C. Stennis – сьомий корабель із серії авіаносців Nimitz

Роботи по комплексному капітальному ремонту цього атомного авіаносця стартують в найближчі тижні та завершаться в 2025 році.

Компанія Huntington Ingalls Industries (HII) отримала контракт вартістю 2,9 мільярди доларів, що передбачає виконання комплексного капітального ремонту та перезарядку реактора на атомному авіаносці USS John C. Stennis (CVN 74).

Про це повідомляє видання Naval Post.

Читайте також: Для протидії Китаю Корпус морської піхоти США хоче розгорнути три додаткові полки
Авіаносець John C. Stennis, вид на носову частину

Зазначається, що цей комплексний капітальний ремонт становитиме 35% від усього необхідного обсягу обслуговування та робіт по модернізації, що будуть необхідні протягом 50-річного терміну служби авіаносця John C. Stennis.

В рамках цих робіт буде виконано оновлення близько 2300 систем корабля. Також відбудеться оновлення польотної палуби й катапульт для старту літаків, силової установки та "острівної" надбудови корабля. Для виконання цього підряду будуть залучено понад 4000 співробітників компанії Huntington Ingalls Industries.

Надбудова - "острів" авіаносця John C. Stennis, вид справа

Авіаносець USS John C. Stennis є сьомим кораблем типу Nimitz, котрий увійшов до складу американських ВМС у 1995 році.

Схоже, сам факт таких значних інвестицій – майже три мільярди доларів у капітальний ремонт атомного авіаносця John C. Stennis – вказує на те, що плани американських ВМС включити у свій склад легкі авіаносці, що в чомусь замінять важкі атомні кораблі – поки що "лишаються на папері" та на рівні концепції.

Авіаносець USS John C. Stennis, фото зроблене під час перебування корабля на військово-морській базі у Норфолку, січень 2020 року

Нагадаємо, раніше Defence Express розповідав, що керівництво ВМС Сполучених Штатів Америки розглядає плани включити у свій склад "до шести" легких авіаносців, що мають бути дешевші в експлуатації, аніж їх атомні "брати по зброї".

Американський УДК типу Wasp, що може брати на борт мінімум десять винищувачів F-35B
Читайте також: Туреччина розширяє геополітичні амбіції: Анкара намагалась купити у Великої Британії авіаносець