xcounter
#

Для протидії Китаю Корпус морської піхоти США хоче розгорнути три додаткові полки

2052
Амфібійна машина AAV-7 - основний наземний транспортний засіб КМП США
Амфібійна машина AAV-7 - основний наземний транспортний засіб КМП США

Кожен такий підрозділ матиме від 1800 до 2000 морських піхотинців, перший полк досягне стану готовності до 2023 року, інші два – до 2030 року

Протягом наступного десятиліття Корпус морської піхоти США хоче створити та розгорнути три додаткові "прибережні" полки, що базуватимуться в Тихоокеанському регіоні. Завданням таких підрозділів буде стримування можливої агресії Китаю.

При цьому керівництво КМП США відпрацює створення нового формату підрозділів, призначених спеціально для ведення "розширених експедиційних операцій", пише портал Marine Corps Time.

Читайте також: ​США зупиняє скорочення військового контингенту у Німеччині
Корпус морської піхоти США шукає асиметричну відповідь на зростання загрози від Китаю в Тихоокеанському регіоні

Як відзначає видання, вперше про свій намір розгорнути три додаткові "прибережні" полки для протидії Китаю очільники Корпусу морської піхоти США заявили ще в січні 2020 року. А в травні 2020 року керівник КМП оголосили, що перший морський піхотний полк базуватиметься на Гавайських островах.

Морські піхотинці планують експериментувати з компонентами майбутніх підрозділів протягом наступних трьох років. Втім, уже відомо, що кожен "приморський" полк морської піхоти матиме в своєму складі від 1800 до 2000 морських піхотинців. Очікується, що перший із трьох "приморських" полків стане повністю функціональною одиницею уже до 2023 року. Цей полк, як передбачається на даний момент, складатиметься з підрозділу матеріально-технічного забезпечення, піхотного батальйону та артилерійської батареї, зосереджених на базі КМП на Гавайських островах.

Головний акцент у концепції "прибережних" полків морської піхоти - на автономності та мобільності підрозділів

Другий та третій "приморські" полки, як планується, будуть дислоковані на Гуамі та в Японії.

Нові полки КМП США при цьому також будуть озброєні новітніми колісними бронетранспортерами ACV. Також – протикорабельними системами NMESIS, які передбачають інтеграцію ПКР Naval Strike Missile із наземним дроном, і такі комплекси мають бути встановлені на базі бронеавтомобіля L-ATV від Oshkosh.

Майбутня протикорабельна система для КМП США базуватиметься на концепті наземного дрона JLTV ROGUE Fires

Нагадаємо, 15 січня 2021 року Міністерство торгівлі США наклало санкції проти компанії Skyrizon та Китайської національної офшорної нафтової корпорації (CNOOC). Своє рішення Білий Дім пояснив наступним чином.

Обидві компанії загрожують національній безпеці США. CNOOC по суті виступає допоміжним елементом для Військово-морських сил Китаю для проектування сили у Південно-Китайському морі. А Skyrizon – виступає постачальником силових установок для літальних апаратів китайських ВПС.

В свою чергу, військово-морські сили КНР регулярно проводять навчання в акваторії Південно-Китайського моря, із застосуванням усіх можливих засобів та видів військ, зокрема - морської піхоти
Читайте також: ВМС США хочуть мати легкі авіаносці: вони дешевші, але їх буде більше