xcounter
#

Франція створює новий авіаносець: він зможе нести бойові літаки майбутнього проєкту FCAS

2047
Франція створює новий авіаносець: він зможе нести бойові літаки майбутнього проєкту FCAS

Деталі щодо нового авіаносця поки не розголошуються

Франція розробить та побудує новий авіаносець, який буде введений в експлуатацію у 2038 році та замінить авіаносець Charles de Gaulle, що наразі перебуває на озброєнні.

Про це повідомила міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі.

Читайте також: Яка технологія здатна посилити можливості американських авіаносців
авіаносець
Авіаносець Charles de Gaulle

"Що стосується авіаносця нового покоління, то я можу підтвердити, що ця програма буде запущена як наступник Charles de Gaulle у 2038 році", – заявила міністр оборони Франції, додавши, що цей авіаносець буде "ідеально адаптований до наших майбутніх бойових літаків, відомих під назвою FCAS”.

Інших деталей про авіаносець нового покоління Флоранс Парлі не розкрила, але зазначила, що "ніколи за останні 30 років ВМФ не бачив такого оновлення своєї переваги".

Водночас про новий бойовий літак майбутнього, для якого і стане "домівкою" новий авіаносець, наразі відомо чимало.

FCAS
Рендер літака проєкту FCAS

Так, понад рік том, у червні 2019 року, на міжнародному авіаційному і космічному салоні в Ле Бурже Paris Air Show дві європейські країни продемонстрували макет нового літака з умовним позначенням NGF.

Ця "проміжна ланка" майбутнього винищувача Європи стала результатом довготривалих перемовин та погоджень спочатку Німеччини та Франції, а згодом й Іспанії, яка в кінці року приєдналася до програми FCAS, у рамках якої й створювався літак NGF. Про що саме йде мова та чим Європа буде воювати в небі після 2040 року дізнавайтеся в матеріалі Defense Express.

Читайте також: ​Японія купує рекордну кількість винищувачів F-35 для власного авіаносного флоту