xcounter
#
Чим Європа буде воювати в небі після 2040 року

Чим Європа буде воювати в небі після 2040 року

Програма FCAS. Детальний аналіз перспективного європейського літака NGF
1982

Понад рік том, у червні 2019 року, на міжнародному авіаційному і космічному салоні в Ле Бурже Paris Air Show дві європейські країни продемонстрували макет нового літака з умовним позначенням NGF. Ця "проміжна ланка" майбутнього винищувача Європи стала результатом довготривалих перемовин та погоджень спочатку Німеччини та Франції, а згодом й Іспанії, яка в кінці року приєдналася до програми FCAS, у рамках якої й створювався літак NGF. Про що саме йде мова та чим Європа буде воювати в небі після 2040 року – в нашому матеріалі.

Як в Європі про літак домовлялися

Протягом найближчих років у Франції мають бути виведені з бойового складу літаки типів Mirage 2000C (2021 рік), Mirage 2000-5F (2025 рік) i Mirage 2000D (2034 рік), що зробить машини типу Rafale єдиними багатоцільовими літаками військово-повітряних сил цієї країни з терміном служби до 2070 року.

Також є ймовірність, що після 2040 року Франція матиме на озброєнні й певну кількість літаків версії F4 (прийняття на озброєння – 2024 рік), F5 (2030 рік), а також модернізовану версію F6, яка може увійти до складу військово-повітряних сил після 2040.

Читайте також: Міноборони України зацікавили літаки дальнього радіолокаційного виявлення: що будемо купувати?
Ймовірний вигляд кабіни пілота винищувача NGF від іспанської компанії Airbus

Німецька авіація планує до 2025 року зняти з озброєння літаки Tornado – їх замінять машинами типу Eurofighter або F/A-18E/F Super Hornet.

Обидві країни поки ще не визначились щодо термінів остаточного списання літаків типів Rafale i Eurofighter. Але заміну їм потрібно знаходити якнайшвидше – з огляду на складний та довготривалий процес створення нового винищувача, тож обидві країни почали шукати ідеї та варіанти.

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти