xcounter
#

Коли контракт на 22 млрд під загрозою: Армія США протестує "виправлену" версію "розумних окулярів"

2896
Фото: U.S. Army
Фото: U.S. Army

За результатами тестування проблемних "розумних окулярів" військові вирішать, чи будуть й надалі співпрацювати з виробником цих пристроїв

Армія США отримала перші 20 прототипів нової версії окулярів доповненої реальності HoloLens 2 у рамках програми IVAS 1.2 від компанії Microsoft — через проблеми з попередніми ітераціями цих систем ця партія матиме критичне значення, бо військові будуть оцінювати, чи вдалося виробнику внести достатньо необхідних змін, щоб бійці могли ефективно, а головне безпечно використовувати цю систему на полі бою, розповідає видання Breaking Defense.

Читайте також: Круте рішення для пусків ракет Tomahawk мають морпіхи США, і це той самий "безпілотник", як і з ракетами NSM
U.S. Army photo
Фото ілюстративне, джерело — U.S. Army
Як відзначається, Армія США отримала оновлену версію "розумних" окулярів у вівторок, 25 липня. Наступного місяця, у серпні, військові будуть тестувати оновлену систему.

І якщо результати тестувань оновленої версії окулярів будуть незадовільними (з урахуванням оголошених раніше побажань та вимог) то Армія США цілком може переглянути контракт на ці системи і розгляне ймовірність участі у програмі інших компаній.

А йдеться загалом про дуже масштабну угоду для Microsoft на суму у 22 млрд на доповнену реальність, яка мала б стати справжньою інформаційною революцією в Армії США.

Проблеми з окулярами виникли у версії IVAS 1.0 — загалом у звіті Пентагона за 2022 рік йшлося про те, що військові, оснащені цими окулярами, виконували завдання навіть гірше, ніж зі стандартним озброєнням — уражали менше цілей і загалом працювали повільніше.

Крім того, військові, які користувалися окулярами, мали такі побічні ефекти, як дезорієнтація, запаморочення, проблеми з очима, головний біль, нудоту, проблеми з шиєю тощо.

Тому у версії 1.2 були внесені зміни зокрема і в конструкцію самих "окулярів", які з дисплея у вигляді шолома перетворилися на шарнірну пласку конструкцію, яка загалом має вирішити низку проблем з експлуатацією пристрою.

Читайте також: Робот-собака з вогнеметом для випалювання траншей: справжній кошмар, який можливо легально купити у США