xcounter
#

22 млрд на додаткову реальність від Microsoft: Пентагон починає інформаційну революцію в армії США

Бійці армії США вже тестують Visual Augmentation System
Бійці армії США вже тестують Visual Augmentation System
2363

Армія США отримує "зір" нового покоління за допомогою Microsoft HoloLens 2

Пентагон оголосив про укладення 10-річного контракту з Microsoft на загальну суму у 21,8 млрд доларів у рамках програми Integrated Visual Augmentation System. Вона передбачає інтеграцію сучасних технологій додаткової реальності для всіх підрозділів армії США.

Зокрема, мова йде про постачання спеціальної армійської версії окулярів HoloLens 2, які об’єднують інформаційний та реальний простір. Простою мовою, завдяки цьому звичайні бійці можуть бачити розвідувальну інформацію, мапи місцевості, плани будівель, накази та всю іншу інформацію, яка буде накладатись на реальність.

Читайте також: Бундесвер остаточно відправляє легендарний кулемет MG3 "на пенсію" - його замінить MG5

А також легко перемикатися між нічним та денним баченням, транслювати відео з камери, яке буде доступне командуванню, а також використовувати їх для тренувань.

Перші прототипи цієї розробки були створені у 2018 році, а тепер, як йдеться в офіційній заяві армії США від 31 березня цього року, відбудеться перехід до серійного виробництва та широкого застосування.

З боку Defense Express зазначимо, що технологічний стрибок у інтеграції бійців до загального інформаційного простору із доповненою реальністю можливо порівняти лише із революцією у військовій справі. Бо такі технології остаточно перетворюють звичайного піхотинця у повністю самостійну бойову одиницю, яка повноцінно інтегрована у єдиний контур управління військами.

Visual Augmentation System
Visual Augmentation System може зробити справжню революцію у військовій справі

Водночас такі системи потребують широких, стабільних та захищених каналів передачі величезного обсягу інформації прямо на полі бою, а також вимагають стійкості цієї системи до кібератак та стабільності програмного забезпечення.

Водночас якщо Пентагон все ж таки переходить до реалізації цієї програми, цілком можливо, що вирішення цих проблем у Вашингтоні вважають реальними.

Читайте також: Армія РФ почала масштабні навчання в окупованому Криму та Кубані: що відпрацьовує противник