xcounter
#

Індія зупинятиме китайські танки: промисловість країни має замовлення на майже 5000 ракет MILAN-2T

5708
Почати настільки масштабне виробництво протитанкових ракет за французькою ліцензією індійський ОПК бажав ще в березні 2016 року
Почати настільки масштабне виробництво протитанкових ракет за французькою ліцензією індійський ОПК бажав ще в березні 2016 року

Ще майже три тисячі ракет MILAN-2T Індія планує купити у Франції напряму

Міністерство оборони Індії 19 березня цього року підписало контракт із державною оборонною компанією Bharat Dynamics Limited (BDL) на поставку 4960 протитанкових керованих ракет до переносного комплексу MILAN-2T для потреб свого війська.

Такі ракети виробляються на потужностях BDL за французькою ліцензією, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Суперництво з Китаєм: Індія розробить палубний винищувач п’ятого покоління
Зараз індійська армія використовує зокрема самохідні протитанкові комплекси "Конкурс-М" російського виробництва, розміщені на шасі БРДМ-2

Зазначається, що "рамочний" договір про виробнцитво такого обсягу протитанкових ракет Міноборони Індії та BDL уклали ще в березні 2016 року. І таким чином, індійське воєнно-політичне керівництво "вбиває одразу двох зайців".

З однієї сторони – Індія стимулює власну оборонну промисловість: контракт на поставку 4960 протитанкових керованих ракет навіть ліцензійного виробництва – перше настільки крупне замовлення для того ж державного холдингу BDL.

Індійська армія в 2021 році розраховує отримати 13 самохідних протитанкових комплексів NAMICA, розміщених на шасі БМП-2

З іншої сторони – Індія таким чином готується стримувати атаки танкових підрозділів китайської армії, що можуть трапитись на лінії демаркації між обома країнами. Нагадаємо, на на початку лютого цього року, КНР перекинула ближче до лінії розмежування бронетанковий підрозділ,

оснащений танками "Тип 15"

, адаптованими для ведення бойових дій у гірській місцевості

Схоже, із таких мотивів, Індія також розглядає варіант придбати у Франції напряму ще три тисячі протитанкових ракет MILAN-2T.

Свій танк "Тип 15" Китай розробив спеціально для дій в умовах гористої місцевості

Як раніше розповідав Defence Express, у 2020 році із-за ескалації відносин із Китаєм та можливого переходу до бойових дій Індія була вимушена витратити поза планом 2,85 мільярди доларів на купівлю додаткових боєприпасів та озброєнь.

Також відомо, що у році 2021 році Індія планує збільшити оборонні видатки на 1,45% або до 65,4 мільярда доларів, що складатиме 1,4% від ВВП країни.

При цьому на купівлю нового озброєння для потреб індійської армії буде витрачено майже 17 мільярдів доларів, що на 18,75% більше за аналогічні видатки 2020 року.
Читайте також: Зброя, боєприпаси та силова установка: на що здатен китайський танк VT-4