xcounter
#

Індія розкрила свій оборонний бюджет: на закупівлю озброєння в 2021 році витратять майже 17 мільярдів доларів

2070
На фоні наростання загрози від Китаю на суходолі, індійське Міноборони віддає перевагу саме розвитку національних ВПС
На фоні наростання загрози від Китаю на суходолі, індійське Міноборони віддає перевагу саме розвитку національних ВПС

У 2020 році індійським військовим довелось поза планом витратити 2,8 мільярди доларів на купівлю додаткового озброєння із-за ескалації відносин з Китаєм

У 2021 році Індія планує збільшити оборонні видатки на 1,45% або до 65,4 мільярда доларів, що складатиме 1,4% від ВВП країни.

При цьому на купівлю нового озброєння для потреб індійської армії буде витрачено майже 17 мільярдів доларів, що на 18,75% більше за аналогічні видатки 2020 року. Про це пише російський портал "Новости ВПК" із посиланням на Jane's Defence Weekly.

Читайте також: Boeing хоче створити в Індії аерокосмічний центр та продавати для ВПС цієї країни літак F-15EX

Найбільша питома вага у затратах на купівлю нової зброї припадатиме на індійські ВПС – 7,28 мільярди доларів. Цей рід військ відчуває дефіцит гелікоптерів та систем протиповітряної оборони.

Су-30 МКИ військово-повітряних сил Індії

Сухопутні війська Індії на купівлю нової зброї отримають близько п’яти мільярда доларів. Цей рід військ хоче посилити свій парк танків, 155-мм гаубиць, і також – оновити набір стрілецької зброї.

Військово-морські сили Індії отримають на нову техніку 4,55 мільярди доларів. Індійські ВМС хочуть купувати додаткові надводні бойові кораблі та підводні човни.

Субмарина російського виробництва проекту 877 ЭКМ із складу ВМС Індії

Видання відзначає, що у 2020 році із-за ескалації відносин із Китаєм та можливого переходу до бойових дій Індія була вимушена витратити поза планом 2,85 мільярди доларів на купівлю додаткових боєприпасів та озброєнь.

Саме тому, щоб уникнути позапланових та різких затрат на фоні наростання воєнної загрози, індійське Міноборони і пролобіювало для себе ріст видатків на нову зброю одразу на майже 20%.

У поточному році Індія хоче придбати для свого війська 118 танків Arjun Mk-1A по найвищій у світі ціні - 8,5 мільйона доларів за одиницю

Нагадаємо, з листопада 2018 року до початку січня 2021 року армія Індії отримала 91 самохідну артилерійську установку K9 VAJRA-T – ліцензійну копію південнокорейської САУ К9, що має калібр 155 міліметрів.

Для виконання цього контракту приватна індійська компанія Larsen & Toubro скооперувалась із південнокорейською оборонною компанією Hanwha Techwin.

Усього за умовами контракту армія Індії має отримати 100 таких САУ, їх загальна ціна складе 700 мільйонів доларів

Водночас, Airbus Defense and Space та індійський концерн Tata Advanced Systems Limited (TASL) підписали угоду на поставку 56 транспортних літаків С-295 для військово-повітряних сил Індії, загальною вартістю 2,5 мільярди доларів.

За умовами угоди 16 літаків С-295 будуть зібрані на потужностях Airbus Defense and Space, інші 40 таких літаків - безпосередньо на потужностях індійських підприємств.

Індія хоче закупити ці 56 літаків C-295 в першу чергу для заміни транспортних літаків Avro-748. C-295 в складі індійських ВПС мають також доповнити, а в перспективі – і замінити собою флот транспортних літаків Ан-32

Міноборони Індії активно підтримує і власне виробництво авіатехніки. Зокрема, у середу, 13 січня, в Індії уклали найбільшу в історії країни вітчизняну оборонну угоду на суму 6,5 мільярда доларів.

За угодою державна компанія Hindustan Aeronautics Limited має поставити індійським ВПС 73 винищувачі LCA MK1A Tejas та 10 навчальних версій літака.

Кожен такий літак для індійських ВПС коштуватиме близько 78 мільйона доларів.
Читайте також: Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн