xcounter
#

Boeing хоче створити в Індії аерокосмічний центр та продавати для ВПС цієї країни літак F-15EX

1627
Схоже, Індія стане першим "експортним" покупцем винищувача F-15EX
Схоже, Індія стане першим "експортним" покупцем винищувача F-15EX

Якщо раніше американці просто бажали витіснити своїх російських конкурентів із тендеру Індії на поставку палубних винищувачів, то тепер Boeing хоче стати органічною частиною індійської авіаційної галузі

Уряд США погодив заявку корпорації Boeing на просування літака F-15EX Advanced Eagle для поставок військово-повітряним силам Індії.

При цьому сама Boeing хоче створити в Індії свій аерокосмічний центр, що займатиметься технічною підтримкою цивільних та військових літаків, котрі розробила ця корпорація, пише портал Janes.

Читайте також: Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн
На даний момент, Boeing виконує складання перших стройових екземплярів F-15EX для військово-повітряних сил США

На даний момент відомо, що уряди США та Індії уже почали вести переговори про закупівлю літаків F-15EX. І ці перемовини мають продовжитись під час міжнародної авіавиставки Aero India, котра має стартувати 3 лютого 2021 року в індійському місті Бангалор.

Проект по запуску роботи в Індії аерокосмічного центру Boeing матиме назву BIRDS - назву "Ініціатива розвитку та ремонту та ремонту Boeing в Індії".

Функціонал майбутнього центру BIRDS - технічне обслуговування, виконання поточного ремонту та капітального ремонту та інші види обслуговування для літаків розробки Boeing в Індії. При цьому керівництво корпорації обіцяє, що їх діяльність буде спрямована саме на посилення спроможностей індійської авіаційної промисловості.

Нагадаємо, перші свої вісім літаків F-15EX ВПС США мають отримати до 2023 року.

При цьому американські військові уже озвучили плани озброїти винищувачі F-15EX гіперзвуковою ракетою AGM-183А

Boeing отримав від американських військових загальний контракт на невизначену кількість та терміни постачань F-15EX максимальною вартістю у 23 мільярди доларів. Зазначається, що в майбутньому компанія планує поставити до 144 таких літаків.

Як раніше розповідав Defence Express, наприкінці грудня 2020 року компанія Boeing опублікувала відео із винищувачем F/A-18E/F Super Hornet, що злітає з наземного трампліна у рамках демонстрації літака для Індії, яка збирається придбати новий багатоцільовий винищувач авіаносного базування.

Так виглядала демонстрація можливостей палубних літаків F/A-18E/F Super Hornet, які корпорація Boeing хоче продати Індії

Таким чином Boeing змагається за перемогу та контракт від уряду Індії на купівлю 57 палубних винищувачів для наявного авіаносця INS Vikramaditya та майбутнього INS Vikrant.

F/A-18 Super Hornet буде прямим конкурентом і серйозною проблемою для винищувача МіГ-29К, який Росія тривалий час постачала до ВМС Індії. З огляду на те, що індійські ЗМІ часто критикують МіГ-29К за дефекти та недоліки, а також проблеми з силовою установкою та катастрофи з літаком (під час останньої не обійшлося без жертв), то американський літак здатен витіснити РФ із цього ринку.

У 2020 році розбились щонайменше три літаки МіГ-29К із складу палубної авіації ВМС Індії
Читайте також: Доповнення та заміна Ан-32: Індія придбає в Airbus 56 транспортних літаків С-295