xcounter
#

Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн

Індія замовила в ДАХК "Артем" запасні частини до ракет Р-27 на суму понад $8 млн
4706

Виконання контракту заплановане на перший квартал 2021 року

Україна поставить Індії запасні частини для авіаційних ракет класу "повітря-повітря" Р-27. Про це в інтерв’ю Defense Express повідомив Президент – Голова Правління Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" (ДАХК "Артем") Володимир Зімін.

"Ми маємо прямий великий контракт з Індією на постачання запасних частин до ракети Р-27, підписаний у листопаді 2020 року", – зазначає Зімін. Сума угоди становить понад $8 млн.

Читайте також: Українські авіаційні ракети з новими ГСН від компанії "Радіонікс" полетять на експорт
Р-27
Лінійка авіаційних ракет Р-27

Виконання контракту заплановане на перший квартал 2021 року: "У нас створена вся необхідна кооперація по імпортозаміщенню та наявні критичні комплектуючі. Таким чином, можна впевнено говорити, що даний контракт буде виконаний з належною якістю, а товар буде достроково поставлений кінцевому споживачу".

Су-30МКИ Індія
Індійський Су-30МКИ

Як стверджує президент ДАХК "Артем", цей контракт, а також низка контрактів у рамках ДОЗ дозволять компанії за перший квартал 2021 року отримати дохід від реалізації продукції на 220 % більше, ніж у відповідному періоді у 2020 році.

Нагадаємо, ДАХК "Артем" є серійним виробником авіаційних ракет середньої дальності Р-27. Ці ракети застосовуються на винищувачах типу МіГ-29, Су-27, Су-30, Су-35.

Ракети Р-27 мають модульну конструкцію - з різними типами ГСН (радіолокаційними напівактивними та пасивними, а також з тепловими) та з різними версіями двигунів.

Протягом тривалого періоду підприємство експортувало тисячі ракет Р-27 різних модифікацій в понад 30 країн світу. Раніше частина вузлів та агрегатів для цієї ракети закуповувалася в РФ, співпраця з якою була зупинена після початку агресії Росії проти України.

винищувач Су-27 ракета Р-27
Український Су-27 запускає авіаційну ракету Р-27. Фото: Тетяна Сенченко

Водночас, як стало відомо Defense Express, ДАХК "Артем" успішно завершила програму імпортозаміщення ракети Р-27 і готова постачати цей виріб як Збройним Силам України, так і закордонним клієнтам.

Читайте також: Дохід ДАХК "Артем" має зрости на 220% у першому кварталі 2021 року – Президент компанії Володимир Зімін