xcounter
#

Дохід ДАХК "Артем" має зрости на 220% у першому кварталі 2021 року – Президент компанії Володимир Зімін

3794
ДАХК "Артем" бере активну участь у реалізації контракту на постачання РК-360МЦ "Нептун" для ЗСУ
ДАХК "Артем" бере активну участь у реалізації контракту на постачання РК-360МЦ "Нептун" для ЗСУ

Компанія сподівається отримати позитивний результат завдяки низці контрактів у рамках ДОЗ та зовнішньоекономічним угодам

За результатами першого кварталу 2021 року дохід від реалізації Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" (ДАХК "Артем") має зрости на 220% у порівнянні з відповідним періодом у 2020 році. Про це в інтерв’ю Defense Express розповів Президент компанії – Голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін.

"Новий рік ми зустрічаємо з досить великим оптимізмом. Його початок повинен стати для нас позитивним і в плані доходів, і в плані обсягів виробництва", – стверджує Зімін. За його словами, таке збільшення виторгу стане можливим завдяки тим контрактам, які компанія має станом на січень цього року.

Читайте також: Став відомий задум навчань РФ "Запад-2021": бій у містах спільно з армією Білорусі
РК-360МЦ
РК-360МЦ "Нептун" було прийнято на озброєння 23 серпня 2020 року

Так, ДАХК "Артем" у рамках ДОЗ бере участь у виконанні контракту на постачання першого дивізіону РК-360МЦ "Нептун" для Збройних сил України. Крім того, компанія отримала друге замовлення на виготовлення некерованих авіаційних ракет РС-80: "Ми вдвічі збільшили обсяги виробництва цих ракет, бо перший контракт у рамках ДОЗ-2020 ми виконали достроково і завдяки цьому підписали додатковий контракт на перехідний ДОЗ 2020-2021 років".

Ракета РС-80
Склад ракети РС-80

Також у ДАХК "Артем" продовжують працювати над виготовленням компонентів для протитанкових штатних засобів. Йдеться про складові компоненти та двигуни для ракет РК-2С та РК-3К для протитанкових ракетних комплексів виробництва ДержККБ "Луч".

ПТРК
Протитанковий ракетний комплекс "Корсар"

"Є перспективи подальшого збільшення робіт за цими проєктами, оскільки вони мають колосальний попит на міжнародному ринку. Як нам відомо, ДержККБ "Луч" наразі активно підписує нові зовнішньоекономічні контракти", – зазначає Зімін.

Як раніше розповідав Defense Express, завдяки замовленням на ракети "Нептун" та РС-80 ДАХК "Артем" вдалося повернутися до нормального режиму роботи – раніше, у листопаді 2020 року на підприємстві стверджували, що будуть вимушені у 2021 році перевести 70% свого штату на одноденний робочий тиждень.

ДАХК
Президент компанії – Голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін / Фото: ДК "Укроборонпром"

Разом з тим, очільник ДАХК "Артем" також наголосив, що наразі вдалось досягти повного порозуміння із Міністерством оборони України щодо важливості замовлень за напрямком діяльності підприємства Артем.

Читайте також: Олег Уруський: Мінстратегпром наполягатиме, щоб корвети для ВМС України отримали газотурбінні двигуни саме від ДП "Зоря"-"Машпроект"