xcounter
#

ДАХК "Артем" отримала велике замовлення на ракети "Нептун" та РС-80, підприємство переходить на звичайний режим роботи

27666
ДАХК "Артем" є один з ключових співвиконавців у проекті "Нептун" від ДККБ "Луч"
ДАХК "Артем" є один з ключових співвиконавців у проекті "Нептун" від ДККБ "Луч"

Завдяки замовленню на продукцію для Збройних сил України підприємство бачить серйозні перспективи для росту в 2021 році

ДАХК "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", повертається до нормального режиму роботи завдяки замовленню від Міноборони на виробництво крилатих ракет комплексу "Нептун" та некерованих авіаційних ракет РС-80

Про це очільник ДАХК "Артем" Володимир Зімін повідомив в ексклюзивному коментарі для Defense Express.

Читайте також: Україна буде експортувати авіаційні ракети Р-27: конкуренти затихли
ДОЗ-2021
Некеровані авіаційні ракети РРС-80 "ОСКОЛ" розробки та виробництва ДАХК "Артем" / Фото: ДК "Укроборонпром"

"Наше підприємство повертається до нормального режиму роботи, і бачить серйозні перспективи в наступному році для росту. Це відбулось завдяки тому, що Міноборони забезпечило виконання замовлення по РС-80, і цей договір передбачає поставку за значно більшим обсягом, аніж за попереднім договором. І також – у нас зрушила з місця справа по замовленню на ракети до комплексу "Нептун"", - сповістив Володимир Зімін.

ДОЗ-2021
Президент компанії – Голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін / Фото: ДК "Укроборонпром"

Очільник ДАХК "Артем" також наголосив, що наразі вдалось досягти повного порозуміння із Міністерством оборони України щодо важливості замовлень за напрямком діяльності підприємства Артем.

ДАХК "Артем" є одним з ключових виробників ракетного озброєння України та бере участь у серійному виробництві таких високоточних систем, як "Нептун" та "Вільха".

За даними МОУ, в 2020 році ДАХК “Артем” отримало 49 мільйонів гривень на постачання некерованих авіаційних ракет та дослідно-конструкторську роботу по розробці артилерійських боєприпасів

Нагадаємо, наприкінці листопада цього року ДАХК "Артем" оголосило, що буде вимушене в 2021 році перевести 70% свого штату на одноденний робочий тиждень. Працювати повний тиждень планували залишити тільки "ядро" з 500-600 фахівців, задіяних у виконанні наявних контракти, експортних у тому числі. Причинами такого важкого кроку стали брак замовлень для Збройних Сил України та епідеміологічна криза.

"Артем" виробляє значну частину компонентів для "Вільхи"
Втім, як бачимо, буквально за місяць кризову ситуацію вдалось повністю вирішити завдяки значному державному замовленню. І це, в свою чергу, стало можливим завдяки досягнутому взаєморозумінню між Міноборони та ДАХК "Артем".
Як раніше повідомляв Defence Express, у жовтні 2020 року ДАХК "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", достроково завершило виробництво партії в декілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення.
ДОЗ-2021
Ці новітні ракети здатні пробивати 400 мм броню
Читайте також: За "Нептуном" вже шикується черга іноземних армій: першим імпортером РК-360МЦ стане Індонезія - СЗТФ "Прогрес"